SEGRE

PATRIMONI PROJECTES

Nou centre d'interpretació de les festes del foc a Les

El projecte compta amb una inversió de 300.000 euros

L’immoble que acollirà el centre d’interpretació de Les.

L’immoble que acollirà el centre d’interpretació de Les.C.G.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Cultura, el Conselh Generau d’Aran i l’ajuntament de Les han acordat la rehabilitació de la Casa Haro com a seu del Centre d’Interpretació de les Hèstes deth Haro. Les obres, que compten amb un pressupost de 295.976 euros, es portaran a terme a través d’un conveni entre la Generalitat, l’Institut Català del Sòl (Incasòl), el Conselh i el consistori.

El síndic, Carlos Barrera, va explicar ahir que aquest projecte és un reconeixement i una defensa de la cultura i el patrimoni aranès després que les Hèstes deth Huec de Les i Arties fossin declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

El finançament de les obres de rehabilitació anirà a càrrec del departament de Cultura, a través d’una subvenció concedida per part de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural al Conselh, i que gestionarà l’Incasòl. El centre d’interpretació, així com el projecte museístic, segons Barrera, inclou també la instal·lació de plafons informatius a Arties, a Naut Aran, on també se celebra la festa del foc durant la nit de Sant Joan.

tracking