SEGRE

ESNOTICIA

L'ACM afirma que el 155 paralitza la inversió dels ajuntaments

Saldoni diu que és una“aberración” que des de Madrid es “forcin” noves eleccions

Saldoni va presidir els actes del Dia de la Comarca.

Saldoni va presidir els actes del Dia de la Comarca.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), David Saldoni, va presidir ahir els actes de celebració del trentè aniversari del Pla d’Urgell, un fet que demostra “l’èxit del model comarcal a Catalunya”, ja que “quan es treballa conjuntament, els serveis es presenten d’una forma més propera als ciutadans i més eficientment”. Saldoni va presidir el Dia de la Comarca de la Fira de Sant Josep, que va reunir alcaldes i regidors de tota la comarca en un dinar al teatre L’Amistat. Saldoni va destacar que malgrat que “els ajuntaments i els consells intentem mantenir una certa normalitat, és evident que no estem en una situació normal, perquè el 155 ens impedeix desenvolupar programes i projectes”.

Així mateix, va destacar que “és una aberració pensar que el Govern espanyol està forçant que els acords als quals arriba el Parlament no fructifiquin: s’ha aprovat dos vegades dos plens d’investidura i ha estat des de l’Estat qui els ha vetat”. El president de l’ACM confia que la situació es desbloquegi la setmana que ve.

L’alcalde de Mollerusa, Marc Solsona, va destacar l’aliança d’èxit que representa la capital i els municipis del Pla que han convertit el Pla d’Urgell en “una de les comarques més potents” de Catalunya. El president de la Diputació, Joan Reñé, va indicar que el Pla és avui “un referent en la gestió pública”. També va criticar la reforma local “ja que no és sinònim de racionalitat ni gestió eficient”. El president del consell del Pla, Joan Trull, va traslladar a Saldoni la petició que “el món local necessita més recursos” i va assegurar que perquè la comarca sigui pròspera s’ha d’apostar per la innovació i la formació.

Solsona: “Ara més municipis voldrien formar part del Pla” L’alcalde de Mollerussa va assegurar ahir que si avui dia es portés a terme un referèndum sobre la comarca, “probablement hi hauria més municipis veïns que voldrien formar part del Pla d’Urgell” pel model de gestió que segueix. En aquest sentit, el president de la Diputació va recordar que ell va formar part com a alcalde de Fondarella del procés de constitució de la comarca, en què es va estudiar inicialment la inclusió d’una cinquantena de municipis, entre els quals Juneda o Arbeca.

Saldoni va presidir els actes del Dia de la Comarca.

Saldoni va presidir els actes del Dia de la Comarca.J.GÓMEZ

Saldoni va presidir els actes del Dia de la Comarca.

Saldoni va presidir els actes del Dia de la Comarca.J.GÓMEZ

tracking