SEGRE

PROMOCIÓ INICIATIVES

Nou pàrquing de 82 places a Sant Esteve amb un bus a Mont-rebei

Estarà a punt abans de l’estiu, es podrà ampliar fins a les dos-centes places en funció de la demanda i costarà 5 euros per vehicle || Funcionarà els caps de setmana, dies assenyalats o ponts i festius

Invasió de cotxes als dos costats del camí de la carretera local de Sant Esteve l’any passat.

Invasió de cotxes als dos costats del camí de la carretera local de Sant Esteve l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Sant Esteve de la Sarga treballa per habilitar un pàrquing públic de vuitanta-dos places, amb capacitat per ampliar-lo fins a les dos-centes segons la demanda, a l’entrada del municipi de la part aragonesa per accedir al congost de Mont-rebei. La iniciativa inclou un servei llançadora des d’aquest estacionament fins al congost de Mont-rebei, un tram de cinc quilòmetres, amb un minibús o una furgoneta. L’objectiu del consistori és descongestionar la carretera local d’accés al congost i augmentar la seguretat de la via per evitar el col·lapse de vehicles que es genera a la carretera local i que dificulta greument el pas dels veïns del municipi o de vehicles d’emergències. El consistori ha sol·licitat ajuts a la Diputació i la Generalitat per assumir aquest projecte, que preveu una inversió de 55.520 euros.

Dades

  • 100.000 TURISTES. És el nombre de visitants que l’any passat van visitar l’espai natural de Mont-rebei. 
  • 500 PLACES DE PÀRQUING. Els accessos al congost des d’Àger i Sant Esteve tindran més de cinc-centes places d’estacionament a partir d’aquest estiu. 

ESTACIONAMENTS ALS ACCESSOS

  • Àger. L’accés al congost des de Corçà, a la Pertusa, també compta amb una àrea d’estacionament amb una capacitat per a 50 places, que se suma a la de l’accés a Canelles a l’entrada sud d’unes 150 places més.
  • Sant Esteve de la Sarga. A la Masieta, la Fundació Catalunya La Pedrera compta amb un pàrquing de cent cinquanta places amb un sistema de reserva prèvia online. Ja hi ha més de dos-centes reserves a partir de Dijous Sant. 

El pàrquing i el servei de llançadora per anar i tornar del congost tindrà un cost aproximat de 5 euros i es farà els caps de setmana, dies assenyalats com ponts o festius i durant els períodes vacacionals. L’alcalde de Sant Esteve, Jordi Navarra, va explicar que serà el consistori el que assumirà aquest servei, tot i que “estem oberts que empreses privades puguin explotar aquest servei”, va dir.

L’objectiu és evitar que els cotxes aparquin a la via local i el col·lapse de turistes a la zona

Navarra va assegurar que el pàrquing no estarà habilitat per aquesta Setmana Santa, malgrat que estarà enllestit per abans de l’estiu perquè ja s’ha firmat un acord amb els propietaris dels terrenys en la qual se situarà la zona d’estacionament, que llogarà el consistori, i per la necessitat d’ordenar el volum de turistes que visiten aquest espai natural. Segons va explicar l’alcalde de Sant Esteve, Mont-rebei s’ha convertit en un punt turístic molt important a Catalunya i “hem de trobar una solució per regular millor el pas de turistes”.

L’any passat, més de 100.000 turistes van visitar Mont-rebei i s’ha convertit en un dels enclavaments més visitats pel turisme de naturalesa a Lleida, després d’Aigüestortes i el Parc Natural de l’Alt Pirineu.

tracking