SEGRE

Territori presenta al·legacions a la reforma de l'N-230 a Aran

La Generalitat proposa a Foment implantar una calçada de tres carrils per afavorir la seguretat viària

Imatge d’arxiu de l’N-230 al seu pas pel Pont de Suert.

Imatge d’arxiu de l’N-230 al seu pas pel Pont de Suert.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, en consens amb els ens territorials de la Val d’Aran i l’Alta Ribagorça, ha presentat al·legacions a l’estudi informatiu i l’estudi d’impacte ambiental del condicionament de la carretera N-230 en el tram entre Sopeira (Osca) i el túnel de Vielha impulsat pel Ministeri de Foment.

L’actuació plantejada pel Ministeri preveu l’eixamplament i millora de traçat de la carretera, mantenint un carril per sentit de circulació, així com la construcció de variants al seu pas per poblacions. Les al·legacions presentades per la Generalitat i els ens territorials proposen, en canvi, la implantació d’un tercer carril, amb separació física dels dos sentits de la circulació, per afavorir la seguretat viària. A més, reclamen l’increment dels trams en viaducte i túnel per a minimitzar l’impacte de la infraestructura en l’entorn i donar millors prestacions en la conducció.

En aquest sentit, es planteja la construcció d’un túnel addicional d’un quilòmetre a l’entorn del tossal del Miravet, al Pont de Suert, per integrar la infraestructura en una zona residencial que, a més, té molts valors paisatgístics i naturals.

Una altra de les al·legacions presentades per a minimitzar afeccions en l’entorn proposa que l’aparcament per a vehicles pesants, de 300 places, previst al Pont de Suert, es redistribueixi en diverses zones al llarg de l’actuació.

D’altra banda, al pas de la carretera per Vilaller, es proposa una alternativa de traçat per a la variant que en els estudis del Ministeri de Foment discorre per l’oest del nucli urbà. En aquest sentit, es planteja una variant per l’est que inclou dos trams en túnel i encreuaments amb rotondes a l’entrada i sortida del municipi.

La Generalitat també planteja la conveniència que, si l’actuació s’executa en diverses actuacions, es prioritzi la pacificació de les travesseres actuals prèviament a la construcció de les variants i que aquestes s’iniciïn un cop s’hagin millorat els trams interurbans.

tracking