SEGRE

EQUIPAMENTS TURISME

Cal Sinén obrirà les portes com a museu i amb un bar abans de l'estiu

Consorci i Diputació destinen 219.000 euros a millores a la zona de l’Estany

Les obres per instal·lar el sistema de geotèrmia a Cal Sinén.

Les obres per instal·lar el sistema de geotèrmia a Cal Sinén.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou Centre d’Interpretació de l’Estany d’Ivars d’Urgell i Vila-sana serà una realitat abans de l’estiu. El Consorci de l’Estany ha donat llum verda a les obres del projecte de museïtzació de Cal Sinén, amb un pressupost de 50.000 euros, una obra que servirà per mostrar a través d’audiovisuals i altres elements la història, la gestió ambiental i la recuperació de la llacuna més gran de la Catalunya interior.

També s’instal·larà calefacció a través d’un sistema de geotèrmia, obres que costaran 38.000 euros i ja es duen a terme. Finalment, la Diputació de Lleida destinarà 60.000 euros per adequar la primera planta de l’edifici, on està previst ubicar una zona de bar i atenció al visitant, “un servei molt sol·licitat pel públic que visita l’Estany”, va remarcar el president de la Diputació, Joan Reñé, que va presidir ahir el consell general del Consorci. A més, a través del projecte Ponent Actiu que impulsa la Diputació, se senyalitzarà l’estany, una iniciativa que compta amb un pressupost de 71.000 euros. Així, es destinaran de forma global a l’Estany 219.000 euros que permetran oferir “un servei d’alta qualitat” a tots els visitants, segons Reñé.

Així mateix, segons va explicar Reñé, està previst ben aviat instal·lar la cúpula que va aparèixer a la pel·lícula Segon Origen, de Carles Porta, a l’estany perquè aculli activitats socials i culturals. L’espai definitiu, tanmateix, encara s’ha de decidir. El president de la Diputació també va recalcar la necessitat de constituir una comissió de tècnics experts que valori i controli l’evolució ecològica de l’estany.

Per la seua part, el president del consell comarcal del Pla d’Urgell, Joan Trull, va remarcar la importància d’aquestes obres per millorar un dels elements més destacats de la comarca.

tracking