SEGRE

CARRETERES SEGURETAT

Clam per la sinistralitat a l'N-240, amb 10.000 vehicles al dia i sense millores a la vista

Alcaldes lamenten que no hi hagi avenços ni en el projecte per duplicar-la ni en la desviació obligatòria de camions per l’AP-2 || Foment diu que treballa en això últim encara que no hi ha data per aplicar-ho

L’accident mortal dilluns a la nit a l’N-240 al seu pas per les Borges Blanques.

L’accident mortal dilluns a la nit a l’N-240 al seu pas per les Borges Blanques.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mort d’una dona dimarts en un accident de trànsit a l’N-240 al seu pas per les Borges ha revifat el clam per la sinistralitat en aquesta carrereta, que acumula 32 morts des del 2009 i va tancar l’any passat amb una mitjana de 10.244 vehicles al dia. Alcaldes van lamentar ahir que no hi hagi avenços en el projecte per duplicar la calçada entre Lleida i les Borges; ni tampoc en la proposta per a la desviació obligatòria de camions per l’autopista amb un peatge bonificat, una mesura similar que la que es planteja per a l’N-340.

Foment va afirmar que treballa en aquesta última mesura, que alleugeriria un trànsit pesant de 1.562 camions al dia. Tanmateix, no hi ha data per aplicar-la. Quant a l’estudi per duplicar la calçada, està pendent d’adjudicació i redactar-lo trigarà almenys dos anys.

L’alcalde de les Borges i president de la plataforma Prou Morts a l’N-240, Enric Mir, va criticar que Foment “no agilitza res” i va apuntar a contactes entre el departament de Territori i el ministeri per posar en marxa la desviació de camions a l’AP-2 (més avançat a l’N-340 a Tarragona). “Ens hem queixat davant de totes les instàncies i no hi ha avenços”, va afegir Antoni Villas, alcalde de Juneda i president del consell de les Garrigues, que va apuntar que ni tan sols s’han publicat els projectes per a noves rotondes. El portaveu d’ERC al consell, Josep Cunillera, va subratllar que la sinistralitat “es pot tallar ja” amb la desviació de camions i va defensar un peatge gratuït. L’alcalde de Torregrossa, Josep Maria Puig, va concloure que “fa massa temps que escoltem excuses”. Per la seua part, el primer secretari del PSC lleidatà, Òscar Ordeig, va exigir “solucions urgents” i va precisar que desviar camions per l’AP-2 “és la mesura més ràpida, econòmica i factible”.

La víctima residia a Lleida ciutat La víctima de l’accident mortal de dilluns passat a l’N-240 a les Borges Blanques tenia 37 anys i va morir en el trajecte des de Tarragona, d’on era originària, a Lleida ciutat, on residia. La seua parella era un veí d’Algerri, on aquesta mort ha provocat desolació entre els veïns del poble. Amb aquest sinistre, la carretera suma 32 morts des de l’any 2009. Des d’aleshores, no hi ha hagut ni un sol any sense víctimes mortals.

tracking