SEGRE

URBANISME LITIGIS

Acord per retirar el plet contra el telecabina de Ruda

La comunitat de veïns Port de la Bonaigua accepta l’oferta de Baqueira || Rebran forfets de temporada i indemnització

Imatge d’arxiu del telecabina de Baqueira a Ruda.

Imatge d’arxiu del telecabina de Baqueira a Ruda.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comunitat de propietaris de l’edifici Port de la Bonaigua i Baqueira Beret han arribat a un acord per parar els litigis que els veïns van impulsar contra el telecabina de l’estació d’esquí a Ruda a la cota 1.500. Fonts pròximes al cas van explicar ahir que la comunitat rebrà dos forfets de temporada per habitatge durant dos anys, a més d’una indemnització econòmica, encara que no van precisar la quantia. Les mateixes fonts van apuntar que encara és necessari que, després d’acceptar l’oferta, s’acabi de formalitzar l’acord, del qual es beneficiarien unes 90 habitatges.

Per la seua part, l’alcalde de Naut Aran, César Ruiz-Canela, va apuntar que amb l’acord “no serà necessari modificar el traçat del telecabina” i va confiar que “a l’estiu el conflicte estigui solucionat”.

L’ajuntament de Naut Aran confia que el conflicte estigui tancataquest mateix estiu

Els veïns denunciaven que la instal·lació representa una intromissió en la intimitat personal i familiar com a conseqüència de la seua proximitat amb els habitatges. En aquest sentit, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va rebutjar el 2011 que la infraestructura vulnerés aquests drets.

A més, tant el telecabina de Baqueira com la urbanització de Ruda han estat objecte de diverses sentències en l’última dècada que ha anul·lat les seues respectives autoritzacions. Després de cada sentència, hi ha hagut nous plans i modificacions en la normativa urbanística per regularitzar el remuntador i el complex hoteler i residencial.

tracking