SEGRE

MUNICIPIS PLE

Solsona anuncia dilluns el nom de la plaça independentista de la localitat

Els veïns ja han elegit entre 1 d’Octubre, Referèndum, República i Independència

Aquest espai va acollir la votació a Solsona l’1-O.

Aquest espai va acollir la votació a Solsona l’1-O.AJUNTAMENT DE SOLSONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de Solsona decidirà dilluns si dedica la plaça de la sala polivalent al referèndum de l’1-O o bé a la independència de Catalunya. El consistori donarà nom a aquest espai públic després d’una votació popular celebrada entre el 20 de febrer passat i el 17 de març, i el resultat es farà públic durant la sessió. Els participants podien elegir entre quatre denominacions: 1 d’Octubre, Referèndum, República i Independència.

La consulta veïnal per donar nom a la plaça preveia també la possibilitat de suggerir altres denominacions, si bé fonts municipals van apuntar que la decisió durant el ple serà finalment entre les quatre opcions plantejades des del principi. Un total de 170 veïns van participar en aquesta votació, segons va informar el consistori, que va precisar que 157 ho van fer mitjançant l’aplicació mòbil municipal i tretze de forma presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana. La decisió del ple donarà suport a una iniciativa impulsada pel comitè de defensa de la república (CDR) local.

Mocions a favor de la paritat i sobre les guarderies El ple votarà una moció del grup d’Alternativa per Solsona-CUP per adherir-se a la campanya Fem-nos lliures. Es tracta d’una iniciativa que impulsa el Grup de Gèneres del Casal Popular La Fura en favor de la paritat en la cultura de Solsona; i una altra sobre el finançament de les guarderies presentada pel grup del PDeCAT. D’altra banda, se sotmetrà a debat la continuïtat durant el període 2019-2028 del Pacte de Territori per al Desenvolupament Local de Solsona i Cardona.

tracking