SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

A judici per matar un home a la pista esportiva d'Albatàrrec

La vista se celebrarà dilluns al jutjat penal 3 de Lleida || Fiscalia només demana sis anys de presó perquè diu que es va equivocar de persona en una baralla

La Policia Científica dels Mossos d’Esquadra va buscar proves a la zona de l’apunyalament.

La Policia Científica dels Mossos d’Esquadra va buscar proves a la zona de l’apunyalament.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

El jutjat penal 3 de Lleida acollirà aquest dilluns al matí el judici contra A.H., un home de cinquanta-dos anys i de nacionalitat romanesa, acusat de ser l’autor de l’apunyalament mortal el 29 de maig del 2016 de Raul Petran, un jove de 21 anys i també de nacionalitat romanesa, a la pista esportiva de l’antiga escola d’Albatàrrec. El succés va tenir lloc durant una baralla tumultuària entre dos grups de temporers, un establert a Lleida i l’altre a Torres de Segre.

La vista oral se celebra al jutjat penal i no a l’Audiència perquè Fiscalia acusa l’home d’un delicte d’imprudència greu amb resultat de mort i no d’homicidi al considerar que la intenció de l’acusat no era apunyalar la víctima perquè era el seu company. El Ministeri Públic sol·licita que se li imposi una condemna de sis anys de presó, tres per la mort, i tres anys més per un delicte de lesions, perquè va assestar una ganivetada a un altre dels implicats en la baralla, que també va rebre un cop d’ampolla d’una dona, L.M.A., de trenta anys, i que també s’enfronta a una petició de tres anys de presó pel mateix delicte. La Fiscalia considera que “enmig de la confusió, l’acusat, que portava un ganivet a la mà, va clavar una ganivetada al pit a la víctima, que devia interposar-se al seu camí i que no tenia intenció directa d’agredir ja que era part del seu grup”. El succés va tenir lloc la tarda del diumenge 29 de maig del 2016. Els Mossos van rebre l’avís que a la sortida de Lleida de l’autopista AP-2 hi havia una furgoneta amb una persona al seu interior greument ferida al pit per arma blanca. Raul Petran va morir hores després de ser apunyalat a l’hospital Arnau de Vilanova.

El motiu de la baralla hauria estat una venjança entre dos grups de temporers romanesos que en aquell moment jugaven un partit de futbol en aquesta localitat del Segrià. L’acusat, que està empresonat preventivament des de fa un any, va fugir de les comarques de Lleida després de l’agressió i no va ser arrestat fins a vuit mesos després a la localitat de Betxí (Castelló) després d’una àrdua investigació dels Mossos d’Esquadra.

tracking