SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Intoxicats greus un home de 70 anys i la seua filla de 45 a Mollerussa

La dona va ser evacuada en helicòpter a Barcelona || Els Bombers apunten a la mala combustió de la caldera de gas d’un habitatge del carrer Ponent

El succés va tenir lloc en un pis del número 2 del carrer Ponent de Mollerussa.

El succés va tenir lloc en un pis del número 2 del carrer Ponent de Mollerussa.ANNA BERGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de 70 anys i la seua filla de 45 van resultar intoxicats de caràcter greu ahir a Mollerussa per inhalació de monòxid de carboni per la mala combustió d’una caldera, segons van informar els Bombers de la Generalitat.

El succés va tenir lloc entre les dos i les tres de la tarda en un habitatge situat al número 2 del carrer Ponent de la capital del Pla d’Urgell. L’alerta la va donar una dona, filla i germana dels ferits, respectivament, que a l’arribar a casa es va trobar les dos persones en estat semiinconscient.

Una familiar va alertar els serveis d’emergència després de trobar les víctimes semiinconscients

Els Bombers van rebre l’avís a les 14.42 hores i fins a l’immoble es van desplaçar tres dotacions. Per la seua part, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va activar una ambulància i un helicòpter medicalitzat. Després de rebre les primeres atencions, la dona va ser evacuada en helicòpter a l’hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí, per ser sotmesa a la cambra hiperbàrica (tractament a base d’oxigen pur en alta pressió per netejar el monòxid de carboni), i l’home, evacuat en ambulància a l’Arnau de Vilanova de Lleida.

Bombers i Mossos d’Esquadra van obrir una investigació per aclarir les causes del succés. En un primer moment es va pensar que podia tractar-se d’una fuita de gas, encara que tot apunta a la mala combustió d’una caldera com l’origen de la intoxicació, segons van informar els Bombers, que també van ventilar l’immoble.

El quinze de desembre passat una dona de 83 anys va morir per intoxicació de monòxid de carboni per la mala combustió d’una caldera al seu habitatge de Balaguer. Un mes abans, un home de 76 anys va resultar intoxicat de caràcter greu a Almenar per la mala combustió de la caldera de gasoil de casa seua, situada al número 1 del carrer Arc Iris. Els Bombers recomanen revisar les instal·lacions i instal·lar detectors de fum.

tracking