SEGRE

MUNICIPIS POLÍTICA

Les Borges votarà canviar el nom de la plaça Constitució per “1 d’Octubre”

Imatge d’arxiu de la plaça Constitució de les Borges.

Imatge d’arxiu de la plaça Constitució de les Borges.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de les Borges Blanques haurà d’aprovar dimecres canviar el nom de la plaça Constitució per “1 d’octubre”, en commemoració del referèndum sobre la independència de Catalunya. L’alcalde, Enric Mir (PDeCAT), va explicar ahir que aquesta decisió és fruit de contactes amb l’oposició i amb veïns i comerciants de la plaça al llarg dels últims mesos. Aquesta votació arriba després de diverses iniciatives en els últims anys per canviar la denominació d’aquest espai públic, fins ara sense èxit.

Així, l’ajuntament va aprovar el 2011 una moció del grup de la CUP per canviar la denominació d’aquest espai per “La Plaça”. Dos anys després, el 2013, l’ajuntament va organitzar una consulta popular perquè veïns i comerciants de la plaça decidissin entre canviar el nom o mantenir l’actual. Finalitzat el termini per votar, va anunciar un empat a 11 vots i va aparcar la qüestió durant anys. S’ha de recordar que el govern del PDeCAT defensava que el nom de Constitució al·ludia a la carta Magna del 1812 i no a la del 1978.

Amb aquesta nova iniciativa, les Borges s’afegeix a altres ajuntaments de Lleida i de Catalunya que han dedicat espais públics a commemorar el referèndum sobre la independència.

tracking