SEGRE

SUBMINISTRAMENTS ENERGIA

Tàrrega donarà llum a un edifici a precari fa deu anys

L’ajuntament demana un espai del Manuel de Pedrolo per a un transformador || Endesa els va tallar la llum el juny del 2016

Imatge del comptador d’obra del bloc de pisos de Tàrrega

Imatge del comptador d’obra del bloc de pisos de TàrregaSEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns que resideixen en un edifici ubicat a l’avinguda de Tarragona cantonada amb el carrer Raval de Sant Agustí de Tàrrega, amb un subministrament a precari mitjançant un comptador provisional d’obres des de fa més d’una dècada, podran regularitzar la connexió elèctrica dels seus pisos en els propers mesos. El ple de l’ajuntament de la capital de l’Urgell va aprovar per unanimitat aquesta setmana sol·licitar al departament d’Ensenyament de la Generalitat la cessió d’un espai de 32,12 metres quadrats del pati de l’institut Manuel de Pedrolo per ubicar allà una estació transformadora, que permetrà la connexió elèctrica d’aquest edifici.

Durant la dècada del 2000 es va aixecar un edifici plurifamiliar amb 49 habitatges distribuïts en quatre blocs la promotora dels quals va fer fallida i va deixar els pisos inacabats, sense la connexió elèctrica. Actualment estan habitats un total de 36 pisos, alguns des de fa ja tretze anys, tenint en compte que un bloc és propietat d’Ibercaja i està sense acabar.

El consistori de la capital de l’Urgell ha mediat amb Endesa i Empresa per solucionar el problema

Fa més d’una dècada que els veïns residents intenten trobar una solució al problema de la connexió a l’electricitat a través de l’ajuntament de Tàrrega, que ha mediat amb la companyia elèctrica Endesa i el departament d’Empresa. La solució definitiva que arribarà en els propers mesos ha estat possible gràcies al treball i a les gestions de l’edil d’Urbanisme de la capital de l’Urgell, Martí Pijuan.

Val a recordar que el juny del 2016 Endesa va tallar la llum durant tot un matí a aquest edifici de la ciutat després de diferents avisos perquè es regularitzés la instal·lació, encara que l’ajuntament va demanar a la companyia elèctrica que restablís el servei i es va comprometre a mediar per trobar una solució definitiva a aquest conflicte.

PDeCAT i ERC tomben una moció contra les agressions sexistesEl ple de l’ajuntament de Tàrrega va tombar dijous una moció de la CUP per crear un protocol contra agressions sexistes a les festes majors i altres celebracions. El text no va prosperar perquè l’equip de govern, PDeCAT i ERC, va votar en contra. L’alcaldessa, Rosa Maria Perelló, va recordar que “des de l’estiu passat ja estem treballant en un document similar”. Segons Perelló, “és un no tranquil i estem oberts a continuar treballant en aquest protocol que des de l’equip de govern iniciem el juliol del 2017”. L’alcaldessa també va titllar la moció d’“oportunista”.

tracking