SEGRE

LLEURE REGULACIÓ

El Pallars Sobirà prepara normes per evitar que els campaments d'estiu molestin veïns

Primers passos del consell i ajuntaments per evitar massificacions i exigir més control als seus responsables || Arran de queixes reiterades per sorolls i acumulació d’escombraries en els últims anys

Vista de Cerbi, on veïns han demanat vetar campaments.

Vista de Cerbi, on veïns han demanat vetar campaments.PEDRAFERIT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pallars Sobirà establirà normes per evitar que els campaments que reuneixen cada estiu centenars de nens i adolescents ocasionin molèsties als veïns dels pobles propers. El consell i ajuntaments han iniciat reunions per decidir com regular aquesta activitat, arran de queixes per sorolls i acumulació d’escombraries que es repeteixen cada any. Fixar un nombre màxim de menors que puguin acampar de forma simultània a cada zona, exigir més control als monitors al seu càrrec i garantir la neteja de les parcel·les d’acampada i del seu entorn són els principis en què s’haurà de basar aquesta normativa.

El president del consell, Carles Isús, va assenyalar que, gràcies als campaments, “molts coneixen la comarca des de la infantesa” i tornen a visitar-la. “Volem que segueixin”, va subratllar, i va apuntar que la futura regulació pretén evitar que aquesta activitat interfereixi en la vida dels veïns i que això generi rebuig. Aquesta iniciativa arriba després que la majoria de veïns de Cerbi, a la Guingueta, demanessin a l’ajuntament vetar campaments a l’entorn del poble (vegeu SEGRE del passat 4 de març).

La Guingueta, Vall de Cardós i Alins impulsen amb el consell la regulació dels campaments

L’alcalde d’Alins, Josep Maria Lladós, va reconèixer que “hi va haver una mica de batibull ” l’any passat en campaments en aquest municipi, encara que va subratllar que “no es tracta en absolut de prohibir-los”. Per a Lladós, el més important és que “siguin molts o pocs nens, hi hagi monitors amb ells en tot moment”. També va insistir en la necessitat de control l’alcalde de Vall de Cardós, Llorenç Sànchez, que va apuntar que els campaments s’han de fer en espais delimitats fora de les zones inundables.

Aquestes qüestions es van debatre en una primera reunió setmanes enrere entre Isús, els alcaldes d’Alins, la Guingueta i Vall de Cardós i representants de Bombers de la Generalitat i Mossos, entre d’altres. Una vegada fixats aquests objectius, hauran d’estudiar com establir aquesta regulació en el marc de les competències locals.

tracking