SEGRE

TURISME AEROPORT

Converses avançades perquè la firma sueca Quality Travel torni a Alguaire el 2019

Més de 200 viatgers agafen el vol a Linköping després de passar diversos dies a Andorra || La Generalitat negocia que el turoperador pugui incloure com a destins pistes d’esquí de Lleida la pròxima temporada

Els passatgers suecs a les instal·lacions de l’aeroport de Lleida-Alguaire abans d’agafar l’avió a Linköping.

Els passatgers suecs a les instal·lacions de l’aeroport de Lleida-Alguaire abans d’agafar l’avió a Linköping.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El turoperador suec Quality Travel i la Generalitat negocien les condicions per renovar el contracte de cara a l’any que ve a fi de portar passatgers escandinaus a l’aeroport d’Alguaire de nou. Segons responsables de la firma, les converses “van per molt bon camí” i tot sembla indicar que es repetirà l’experiència, encara que no van poder precisar si en aquesta nova ocasió s’elegiran destinacions com Baqueira o altres pistes de Lleida com a alternativa a Andorra, on han iniciat els viatges.

El director del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va confirmar la bona sintonia de les dos parts. Més de dos-cents viatgers van agafar l’avió amb destinació a Linköping cap a les 13.30 hores, mentre que una cinquantena va aterrar procedent d’Estocolm amb destinació al Principat. Tornaran a Suècia el diumenge 8 d’abril. Serà l’últim viatge d’aquesta companyia, que valora molt positivament les instal·lacions d’Alguaire, que va definir de petit, però còmode i organitzat. La campanya de vols des de Suècia finalitzarà amb un balanç de més de 2.000 esquiadors complint els objectius que s’havien marcat des de l’inici de la temporada. Han generat més de 14.000 pernoctacions al Principat. Cap dels vols, més d’una quinzena des que va començar la temporada el 4 de febrer, no ha hagut de ser desviat a altres aeroports per mala visibilitat a Alguaire, com sí que va haver de fer-ho el turoperador britànic Neilson, que va derivar els avions a Reus en diverses ocasions a causa de la boira (vegeu SEGRE de dissabte).

Els turistes arriben al Pirineu, que preveu arribar a la plena ocupació Els turistes i propietaris de segones residències comencen a arribar al Pirineu amb la previsió de vorejar la plena ocupació a partir del Dijous Sant. Així ho va assegurar ahir el director del Patronat de Turisme de Lleida, Juli Alegre, que la va xifrar entre un 30 i un 40% els primers dies de la setmana de Pasqua, encara que es dispara a més de 90% a partir del 29 fins a l’1 d’abril.  Pel que fa al turisme rural, les cases de pagès estan al 100% en aquestes dates, igual que els bungalous i els hotels, en especial, els pròxims a les pistes d’esquí. Segons les previsions del Patronat de la Diputació, se superaran els 85.000 turistes i les 210.000 pernoctacions. Pel que fa a les estacions d’esquí, preveuen superar els 100.000 forfets. Alegre va indicar que la majoria dels complexos tancaran el dia 8 atesa la quantitat de neu. L’esquí de fons anirà obrint els caps de setmana mentre els gruixos ho permetin.

tracking