SEGRE

TURISME PREVISIÓ

Les més de 6.500 places de bungalous i cases rurals, al complet per Setmana Santa

Plena ocupació també a les segones residències i els hotels del Pirineu || El sector, optimista davant de les bones previsions i la major part dels visitants arriben avui a les comarques de Lleida

Una senderista camina per un dels espais del projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec.

Una senderista camina per un dels espais del projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec.JORDI PERÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les 6.707 places de bungalous i de turisme rural de les qual disposa la demarcació estan plenes des d’avui Dijous Sant fins al Dilluns de Pasqua, segons van explicar ahir des del Patronat de Turisme de la Diputació. El director, Juli Alegre, va assegurar que els hotels, càmpings i cases rurals de les comarques del Pirineu vorejaran la plena ocupació. En aquest sentit, els càmpings pròxims a Àger tenien totes les places de bungalous reservades des de feia un mes. La previsió és que les segones residències també estarien al complet. Alegre va apuntar que encara que aquests últims visitants no computin com a turistes, sí que generen ingressos als municipis en els quals s’allotgen, perquè són clients de les botigues i restaurants d’aquestes localitats. Per al dia d’avui també s’espera l’arribada del nombre més elevat de turistes, tot i que des de dissabte passat ja es va registrar un alt volum de reserves. En aquest sentit, el patronat preveu rebre 85.000 visitants durant aquestes dates, unes xifres que, si s’acaben complint, serien superiors als 80.000 de l’any passat quan la Setmana Santa ja va ser una de les millors dels últims sis anys. Aquest any també es preveu superar les pernoctacions dels turistes, que arribarien a les 210.000, mentre que el 2017 van ser 200.000. Val a recordar que el mes de gener passat ja es va registrar un increment del 22% en el nombre de clients dels hotels respecte a l’any passat.

L’oferta de turisme cultural, amb les romeries, processons i les representacions teatrals com la Passió de Cervera, provoca un “efecte crida” entre els turistes, segons Alegre, que s’atansen a la demarcació per participar en les tradicions del territori. Així mateix, va apuntar que el fet que la Setmana Santa caigui “tan aviat” afavoreix que els que opten per desplaçar-se al Pirineu puguin combinar l’esquí amb l’oferta dels esports d’aventura, que van començar la temporada el dia 15 passat. El sector preveu un creixement d’aproximadament cinc per cent en el nombre de serveis oferts el 2017, quan aquests van ser uns 600.000.

Joan Ubach, alcalde de Tremp i president el projecte Geoparc, va explicar que “els veïns viuen amb il·lusió la candidatura” i els ajuntaments porten a terme una campanya informativa. D’altra banda, el Jussà va presentar ahir un nou vídeo per promocionar turísticament la comarca i difondre’n els atractius.

Una senderista camina per un dels espais del projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec.

Una senderista camina per un dels espais del projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec.JORDI PERÓ

tracking