SEGRE

Procés participatiu per triar la nova bandera de les Borges

Veïns de la Seu decidiran les inversions per aquest any

Les Borges aprova el nou escut heràldic

Les Borges aprova el nou escut heràldic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de les Borges va aprovar ahir l’expedient per oficialitzar la nova bandera municipal, que permetrà, a través d’un procés de participació ciutadana, que els veïns puguin escollir la nova bandera de la capital de les Garrigues. Durant el mes d’abril, el consistori farà difusió de les quatre propostes diferents que han estat avalades pel departament de Governació perquè els veïns puguin escollir una opció.

MOCIONS

  • Plaques Stolpersteine. Moció de la CUP de les Borges per instal·lar plaques Stolpersteine en record a les persones de les Borges deportades en camps de concentració nazi.
  • Alliberar els presos polítics. Els plens de les Borges i Balaguer van aprovar mocions per reclamar la llibertat dels presos polítics.

Durant la sessió plenària també es va aprovar el canvi de nom de la plaça de la Constitució, pel de la plaça 1 d’Octubre, i una modificació de pressupost de 175.926 euros per ampliar les obres del camí del Cementeri Vell i del carrer Pintor Iglesias. El ple també va debatre una moció sobre l’increment de les pensions. Per la seua part, l’ajuntament de la Seu d’Urgell va presentar ahir la quarta edició dels pressupostos participatius amb l’objectiu que la ciutadania pugui decidir en què invertir 100.000 euros aquest any. Els veïns podran proposar un màxim de tres accions i en una assemblea oberta es prioritzaran les propostes que hagin presentat per votar-les. El procés finalitzarà el proper mes de juny.

D’altra banda, el ple de Balaguer va aprovar una modificació de la taxa per a la prestació dels serveis de les piscines, les instal·lacions esportives i altres serveis anàlegs. Es va modificar el preu de l’entrada normal de la piscina, que passarà dels 3,30 euros actuals a 3,50 euros, i el preu anirà en funció del temps que s’utilitzi l’equipament.

tracking