SEGRE

TURISME BALANÇ

El vent obliga a tancar pistes i desllueix una Setmana Santa de rècord turístic

Les fortes ratxes de vent que es van registrar ahir a Lleida i en especial al Pirineu van obligar les estacions d’esquí a tancar pistes de les cotes altes. No obstant, el Patronat de Turisme de la Diputació espera que aquesta Setmana Santa, que es preveu que sigui la millor dels últims set anys, es venguin uns 100.000 forfets.

L’estació de Baqueira-Beret aquesta Setmana Santa, que ahir va haver de tancar pistes pel vent.

L’estació de Baqueira-Beret aquesta Setmana Santa, que ahir va haver de tancar pistes pel vent.BAQUEIRA BERET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El fort vent que es va registrar ahir a Lleida i a tot Catalunya, amb ratxes de fins a 96,8 quilòmetres per hora a Boí, van obligar les estacions d’esquí a tancar remuntadors i pistes de les cotes altes i va deslluir una Setmana Santa que es preveu de rècord per al sector turístic de la demarcació. En aquest sentit, les estacions van començar la jornada amb totes les instal·lacions obertes, encara que al migdia a Baqueira van quedar uns setanta quilòmetres oberts dels 152 esquiables, mentre que al voltant de les 13.00 hores van clausurar la part baixa d’Espot. A Port Ainé es van tancar dos pistes i a Boí Taüll van aconseguir reobrir dos dels tres remuntadors que havien tancat pel mal temps. Així mateix, a Tavascan van tancar l’únic telecadira de l’estació al migdia i més tard van obrir la meitat del domini.

No obstant, el director del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va explicar que “malgrat les previsions de mal temps” per ahir no es van registrar cancel·lacions als establiments turístics de la demarcació i que preveuen que aquesta Setmana Santa es venguin uns 100.000 forfets. Alegre va assegurar que l’ocupació mitjana d’hotels, cases rurals i càmpings del Pirineu és del 95% i que s’han complert les previsions que s’havien marcat per a aquesta campanya. Va remarcar també que les 6.707 places de bungalous i turisme rural de Lleida estan totes plenes (vegeu SEGRE de dijous). L’objectiu del sector és arribar als 85.000 turistes i 210.000 pernoctacions i, si es confirmen aquestes xifres, aquesta Setmana Santa seria la millor dels últims set anys.

Per la seua part, el portaveu de les empreses d’aventura al Pallars Sobirà, Florido Dolcet, va apuntar que les baixes temperatures i el mal temps van provocar que s’ajornessin activitats de barranquisme i de ràfting, encara que va assegurar que ja tenien present la possibilitat que “la meteorologia no acompanyés” per Setmana Santa al caure tan aviat al calendari. No obstant, Dolcet va assegurar que això no afectarà la campanya, perquè “encara queden set mesos” i la previsió és augmentar en un 5 per cent el nombre de serveis que es van oferir l’any passat.

Restricció als camions, trens interromputs i arbres caiguts

El Servei Català de Trànsit va restringir ahir durant tres hores el trànsit a l’A-7 i l’N-340 entre el Perelló i Tarragona a camions de més de 3.500 quilos que circulessin buits i a autocaravanes pel fort vent. Hores abans, la circulació de trens de les línies R14 i R15 va quedar interrompuda una hora entre Tarragona i Reus per la caiguda de part d’una teulada sobre la catenària. A les comarques de Tarragona les ratxes de vent van ser superiors als 140 quilòmetres per hora i van causar nombrosos desperfectes, com la caiguda d’un arbre a Salou, que va afectar tres cotxes encara que no hi va haver ferits (més informació a la pàgina 6).

L’estació de Baqueira-Beret aquesta Setmana Santa, que ahir va haver de tancar pistes pel vent.

L’estació de Baqueira-Beret aquesta Setmana Santa, que ahir va haver de tancar pistes pel vent.BAQUEIRA BERET

tracking