SEGRE

MUNICIPIS ANIVERSARIS

Vilaller celebra els 900 anys amb noves rutes turístiques

Un pergamí datat del 1118 fa referència a la localitat

Imatge d’arxiu del pont vell de Vilaller.

Imatge d’arxiu del pont vell de Vilaller.A.V.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Vilaller compleix nou-cents anys aquest 2018 i per celebrar-ho l’ajuntament prepara noves rutes turístiques per atreure més visitants a la localitat. L’alcaldessa, Maria José Erta, va explicar ahir que la primera referència del municipi es troba en un pergamí del 1118 que parla de l’antic monestir de Sant Andreu i que encara es conserva als arxius. En aquest sentit, la primera edil va apuntar que el nucli antic de Vilaller, pel qual es pot portar a terme una ruta d’una hora i mitja de durada, es pot trobar la vila closa medieval, les restes de muralla del segle XI o el pont gòtic sobre la Noguera Ribagorçana.

Per commemorar els nou segles de la localitat, el consistori oferirà a partir del pròxim mes de juny activitats destinades als més petits, que es podran convertir en exploradors pel centre del municipi. Així mateix, també tenen previst impulsar un altre tipus de rutes, en aquest cas per conèixer com era Vilaller antigament, a través de codis que es podran escanejar amb els telèfons mòbils.

L’ajuntament busca “deixar de ser un poble de passada” i atreure més visitants al municipi

Erta va assegurar que a la sala de plens de l’ajuntament es podrà veure un vídeo promocional i maquetes dels llocs més representatius, elaborades per dos veïnes amb la col·laboració de la brigada municipal. L’objectiu d’aquestes iniciatives és “deixar de ser un poble de passada” i “atreure més turistes” a la localitat amb activitats que siguin “diferents” de les que es puguin trobar en altres llocs, segons va afirmar l’alcaldessa de la localitat.

tracking