SEGRE

EL CONFLICTE CATALÀ MOBILITZACIONS

Els CDR protesten a les carreteres en l'operació tornada de Setmana Santa

Els CDR van protagonitzar ahir noves protestes a les carreteres, durant l’inici de l’operació tornada de Setmana Santa i quan es complien sis mesos de l’1-O. Van tallar la C-13 a Térmens, van organitzar una marxa lenta de vehicles a l’N-240 entre les Borges i Montblanc i van alçar barreres de peatges fora de les comarques lleidatanes.

Unes dos-centes persones convocades pel CDR del Pallars Jussà dijous al migdia al port de Comiols.

Unes dos-centes persones convocades pel CDR del Pallars Jussà dijous al migdia al port de Comiols.J. ABELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els comitès de defensa de la república (CDR) van organitzar noves protestes ahir a la tarda, a l’inici de l’operació tornada de Setmana Santa i quan es complien sis mesos del referèndum de l’1-O. Així, la C-13 va quedar tallada al seu pas per Térmens de forma intermitent entre les 16.30 i les 19.40, alhora que hi va haver una marxa lenta de vehicles per l’N-240 entre les Borges Blanques i Montblanc. Cap d’aquestes accions va provocar problemes de circulació greus, segons dades del Servei Català del Trànsit (vegeu el desglossament). Fora de les comarques de Lleida, els CDR van revifar el lema “No vull pagar” de l’any 2012 i van alçar barreres de peatge en diferents punts de l’autopista AP-7 i la C-16. A la C-13, membres del CDR de Térmens i de poblacions properes com Vallfogona de Balaguer, Torrelameu i Vilanova de la Barca, van tallar la carretera imitant una processó de Setmana Santa presidida per una urna de l’1-O. Amb llaços grocs, creus del mateix color i pancartes amb lemes com “Térmens per la república” i “Llibertat presos polítics”, van tallar el trànsit de forma intermitent al llarg de tres hores. Els conductors es van desviar per l’interior del poble per agafar la C-12 i es van formar cues que no van superar un quilòmetre de longitud.

A l’N-240, la convocatòria d’una marxa lenta va reunir una trentena de vehicles, que van recórrer el trajecte d’anada i tornada entre Lleida i Montblanc a una velocitat moderada entre les 18.00 i les 19.30 sense arribar a provocar retencions de consideració, segons dades de Trànsit. A la Cerdanya, una protesta convocada a les proximitats del Túnel del Cadí (que habitualment registra un trànsit intens en l’operació tornada) es va limitar a exhibir davant dels conductors pancartes amb lemes com “Avui no tallem, demà ja ho veurem”.

Cues a la carretera a Andorra i trànsit lent a l’autovia a Tàrrega

Les incidències de trànsit al llarg de la jornada no van ser per a les protestes dels CDR, sinó per la intensa circulació de vehicles pròpia de l’operació tornada de Setmana Santa. Així, hi va haver cues al migdia a la carretera entre la Seu i Andorra (N-145) i hi va haver moments de circulació lenta a la tarda a l’A-2 al seu pas per Tàrrega a la calçada en sentit a Barcelona, segons dades de Trànsit. L’autovia va registrar també retencions al tram barceloní, com a l’autopista AP-7 i altres eixos de la xarxa viària catalana. Així mateix, un accident va tallar l’Eix Transversal cap a les 20.00 a Sant Hilari Sacalam.

tracking