SEGRE

Arrestats dos menors escapats de Juneda per un robatori violent a Barcelona

Imatge de la comissaria dels Mossos a Lleida.

Imatge de la comissaria dels Mossos a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimecres a Barcelona dos menors tutelats que s’havien escapat d’un centre de Juneda per un robatori violent a un jove que va resultar ferit al caure des d’una altura d’un metre i mig. Segons va informar ACN, els fets van tenir lloc la matinada de dimarts a dimecres a les 3.15 hores al parc Miró, situat al carrer Diputació de la capital catalana, on els dos joves van assaltar la víctima per robar-li el telèfon mòbil.

VÍCTIMA, FERIDA GREU Els menors van assaltar la víctima per robar-li el mòbil i la van fer caure per un mur de gairebé dos metres

Els detinguts són dos menors estrangers no acompanyats (MENA) que havien arribat recentment a Catalunya (un al novembre i l’altre, al març) i que estaven tutelats per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de la Generalitat. Els dos s’havien escapat dissabte passat d’un centre d’acolliment de Juneda, a les Garrigues. Segons la Cadena Ser, els menors, d’origen marroquí, van empènyer la víctima i la van fer caure per un mur de gairebé dos metres d’altura. Fins al lloc dels fets es va desplaçar una patrulla dels Mossos d’Esquadra, que va trobar els menors a prop del lloc i va poder recuperar el mòbil. Els dos van ser arrestats i passaran a disposició de la Fiscalia de Menors acusats de robatori amb violència i intimidació.

La víctima, per la seua part, va ingressar en estat greu a l’Hospital Clínic de Barcelona. Al seu torn, la DGAIA va subratllar que es tracta d’un cas “aïllat” i va demanar no criminalitzar els MENA. Al llarg del 2017, van arribar a Catalunya uns 1.500 menors estrangers no acompanyats, el doble que el 2016. Aquests menors estan tutelats en centres de la Generalitat, però poden sortir quan volen i molts opten per anar-se’n a Barcelona.

tracking