SEGRE

TRIBUNALS SALUT

Condemnat un ginecòleg per un error de diagnòstic en un càncer

La víctima és una lleidatana que es va visitar a la consulta d’un metge a Saragossa || L’Audiència de Lleida li imposa una indemnització de 75.000 euros

Imatge d’arxiu de la seu judicial al Canyeret.

Imatge d’arxiu de la seu judicial al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat un ginecòleg a indemnitzar amb 75.000 euros una lleidatana pel retard en el diagnòstic d’un càncer de cèrvix per no utilitzar tots els mitjans tècnics que tenia a la seua consulta privada de Saragossa. Segons la sentència, la jove va començar a visitar el ginecòleg el juny del 2009 per un embaràs. En aquell moment tenia 26 anys. Dos anys després, el mateix metge li va diagnosticar un càncer de coll uterí pel qual va haver de rebre tractament a l’hospital Arnau de Vilanova. L’Audiència dóna la raó a la denunciant a l’establir que el ginecòleg no li va fer una citologia a la primera visita, com estableix el protocol mèdic, per la qual cosa es dóna una “pèrdua d’oportunitat”.

Al cap de dos anys i davant dels símptomes que presentava la jove, el ginecòleg li va fer la citologia, que va donar negatiu, però la biòpsia determina que pateix un càncer a causa del virus del papil·loma humà. El retard impossibilita la pacient a poder combatre el virus amb la vacuna i ha acabat desenvolupant un càncer per la qual és operada i rep quimioteràpia i radioteràpia. Segons la sentència, el cas correspon a un retard en la prova mèdica practicada. Si s’hagués fet dos anys abans, podria haver-se detectat el càncer en un estat menys avançat, per la qual cosa la pacient es podria haver sotmès a un tractament menys agressiu.

El tribunal veu negligent que el metge fes la citologia a la pacient dos anys després del previst

Tanmateix, l’Audiència redueix la indemnització a què va ser condemnat el facultatiu pel Jutjat de Primera Instància 3 de Lleida, de 217.000 euros, als 75.000 a l’entendre que el diagnòstic tardà no ha reduït els anys de vida de la pacient a l’assenyalar que ha superat el tractament mèdic, malgrat les importants seqüeles que pateix. El ginecòleg i la seua companyia d’assegurances van recórrer la sentència de primera instància i l’Audiència redueix la indemnització, encara que manté la responsabilitat per negligència i condemna també a pagar els interessos des del juny del 2016.

Judici a 3 metges a Fraga al no veure la pila que una nena es va empassar

El Jutjat Penal 1 d’Osca té previst acollir dijous vinent el judici contra els tres metges de Fraga acusats de negligència per no detectar el desembre del 2010 que una nena de 20 mesos de Torrent de Cinca s’havia empassat una pila del comandament a distància, la qual cosa va provocar danys irreparables. La vista oral es va fixar el mes d’octubre passat després que les parts no arribessin a un acord. La Fiscalia sol·licita una condemna de tres anys de presó i uns altres quatre d’inhabilitació per als facultatius acusats. El Ministeri Públic també sol·licita el pagament d’una indemnització de 430.000 euros per a la menor per les lesions i greus seqüeles, quantitat que l’acusació particular eleva a 1.035.000 euros a l’entendre que la nena estarà limitada al llarg de la seua vida.

tracking