SEGRE

PATRIMONI MEMÒRIA HISTÒRICA

Fraga rehabilita el polvorí republicà de la Guerra Civil per obrir-lo al públic

Arran de la petició veïnal, també reobrirà el niu de metralladores de la Concepció

Entrada al polvorí de Fraga abans de ser condicionat.

Entrada al polvorí de Fraga abans de ser condicionat.A.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Fraga ha rehabilitat el polvorí republicà de la Guerra Civil per fer-lo visitable (vegeu el desglossament) ja que es trobava en un estat molt degradat. Segons l’alcalde, Miguel Luis Lapeña (PSOE), l’actuació ha consistit a netejar aquest espai en forma d’U, ubicat a la part inferior de la zona de la Concepció, on s’han retirat terra, deixalles i escombraries i s’han col·locat dos portes per evitar que les persones hi passin. L’ajuntament ha pres aquesta resolució arran de la petició d’alguns veïns i de l’Assemblea Local d’IU a la capital del Baix Cinca. A més a la zona on es troba el polvorí també s’ha habilitat un petit estacionament per evitar que els cotxes aparquin de forma aleatòria. A la part superior d’aquesta mateixa zona de la Concepció hi ha un niu de metralladores on el consistori preveu actuar en els propers mesos.

Lapeña va remarcar que l’operació no ha suposat una inversió gaire elevada, ja que s’han gastat uns 2.000 euros per habilitar una zona que es vol mostrar tant als ciutadans com als escolars i estudiants de Secundària, atès el seu significat històric i sentimental per a molts ciutadans per l’important paper que va jugar la població a la contesa civil. Per aquesta raó, també es faran visites a col·legis i centres educatius.

Per altra banda, l’Assemblea Local d’IU a Fraga recorda que en altres llocs tant d’Aragó com a la resta de l’Estat espanyol “aquest tipus de vestigis han estat objecte de recuperació per part de les diferents administracions per ser posats en relleu i permetre que siguin visitables atès el significat que atresoren per a molts ciutadans i ciutadanes”.

A més, recalca que la llei de Memòria Històrica obliga a la conservació d’aquestes restes en un dels seus articles.

Visita a les defenses de la contesa el diumenge dia 8

L’Asamblea Local d’IU de Fraga al costat de la Xarxa de Solidaritat Popular (RSP) de la localitat organitza aquest diumenge vinent una visita guiada als vestigis de les defenses republicanes durant la Guerra Civil espanyola ubicat a la Concepció de Fraga. Durant la jornada es visitarà el polvorí que l’ajuntament ha rehabilitat fa uns quatre mesos després de la petició efectuada per les dos organitzacions i altres veïns de la localitat. L’activitat, que començarà les 10.00 del matí al passeig del Cegonyer, està oberta a totes les persones que hi vulguin participar i compta amb la col·laboració de l’ajuntament de Fraga, que pretén fomentar la difusió d’aquest patrimoni històric de la capital.

tracking