SEGRE

TURISME BALANÇ

Lleida tanca la Setmana Santa amb un 95% d'ocupació i 36 milions d'euros de negoci

Les pistes d’esquí venen més de 150.000 forfets, un 76% més que la temporada passada || Els bons resultats converteixen la campanya de Pasqua en la millor de l’última dècada, segons la Diputació

L’estació d’esquí de Boí Taüll va registrar ahir una gran afluència de visitants.

L’estació d’esquí de Boí Taüll va registrar ahir una gran afluència de visitants.BOÍ TAÜLL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida ha tancat les vacances de Setmana Santa amb una mitjana del 95% d’ocupació entre el Dijous Sant i el dilluns de Pasqua, cosa que ha suposat un volum de negoci generat pel sector turístic de 36 milions d’euros, 2 més del previst i que el registrat el 2017, segons les dades del Patronat de Turisme de la Diputació. Aquestes xifres la converteixen en la millor Setmana Santa de l’última dècada, segons el director de l’organisme, Juli Alegre. Entre el 29 de març i l’1 d’abril es va arribar a la plena ocupació en alguns punts, i entre el 24 i el 28 del mes passat va oscil·lar entre el 35 i el 85%.

Les estacions d’esquí han venut entre el 24 de març i el dilluns de Pasqua uns 150.000 forfets, un 76% que l’any passat (la Setmana Santa va caure a mitjans de mes). Només Baqueira va rebre més de 90.000 esquiadors entre dissabte i diumenge, mentre que a Boí Taüll han estat uns 20.000 des del Diumenge de Rams i les pistes de Ferrocarrils de la Generalitat, Espot i Port Ainé, uns 9.000 de divendres a diumenge.

El fred i el vent han restat afluència al ràfting però han beneficiat l’esport blanc

Segons Alegre, ni el fred i el vent de dissabte i tampoc les mobilitzacions a les carreteres per la crisi política han cancel·lat reserves, encara que el temps sí que ha afectat les activitats d’aventura, en especial el ràfting, “encara que res alarmant”, segons va indicar ahir el responsable del sector al Sobirà, Flòrido Dolcet.

Tant Alegre com Dolcet van coincidir que el fet que aquesta Setmana Santa caigués a finals de març ha beneficiat l’esquí ja que les temperatures han sigut baixes, ha nevat molt i el turisme encara no pensa a viatjar a la platja.

A excepció de Tavascan, que ja ha tancat la zona d’alpí, totes les estacions posaran fi a la campanya el diumenge dia 8. La zona de nòrdic d’aquest complex municipal també ho farà aquell dia. Ni Baqueira, ni Boí Taüll, ni les estacions del Pallars no preveuen allargar la temporada ni tampoc abaixaran preus ni habilitaran horaris especials durant aquesta setmana.

Per la seua part, Virós-Vallferrera va posar fi a la campanya ahir, mentre que Sant Joan de l’Erm també tancarà les portes aquest diumenge. Les estacions d’Aransa, Lles de Cerdanya i Tuixent-la Vansa continuaran obertes els caps de setmana mentre tinguin neu a partir d’ara. Les cotes altes dels complexos hivernals encara tenen gruixos que arriben als tres metres i la neu es manté en bon estat.

Viatges Regina no tornarà a programar vols a l'aeroport de la Seu sense GPS El conseller general de Viatges Regina, Albert Vinseiro, va assenyalar el cap de setmana després de finalitzar la prova a l’aeroport Andorra-la Seu que “si no hi ha canvis espectaculars” tornarà a programar més vols. Entre aquestes consideracions hi ha el permís per operar amb el sistema GPS que permet aterrar quan hi ha boira. “El GPS és una cosa bàsica perquè sabem el risc que correm a l’hivern. Nosaltres vam patir dos desviacions i la rescissió del contracte amb la companyia Twin Jet, filial d’Air France, que no es va atrevir a aterrar sense aquest sistema”, la qual cosa va obligar la firma a contractar una altra companyia, l’andorrana TSA. Segons Vinseiro, “al primer problema que va tenir no va respectar els protocols establerts, cosa que va generar malestar entre nosaltres i també amb els passatgers”. El mes que ha durat la prova de vols, 261 persones han volat fins a l’aeroport, la mitjana d’ocupació va ser del 58% i destaquen els més de 130 bitllets comprats des de Palma, els gairebé 100 des de Madrid i els 29 de Marsella, que només va durar un cap de setmana. Vinseiro va remarcar que en l’àmbit econòmic “les perspectives no s’han complert i ho va atribuir a la ruptura amb Twin Jet. “Les desviacions del primer cap de setmana van perjudicar les reserves i el canvi de companyia, amb avions més petits, va ajudar que no sortissin els números, a banda de perdre els vols a França”, va remarcar. Els dies amb més viatgers van ser el 16 i el 23 de març.

L’estació d’esquí de Boí Taüll va registrar ahir una gran afluència de visitants.

L’estació d’esquí de Boí Taüll va registrar ahir una gran afluència de visitants.BOÍ TAÜLL

tracking