SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Comença la perforació del túnel de Tres Ponts de la C-14 a Organyà

A l’espera de tots els permisos de l’Administració per abordar les voladures

Una màquina treballant a la boca nord del futur túnel de Tres Ponts.

Una màquina treballant a la boca nord del futur túnel de Tres Ponts.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els treballs per perforar els 1,3 quilòmetres de galeria que tindrà el túnel de Tres Ponts, a la carretera C-14, entre Organyà i l’accés a Montant de Tost, es van iniciar ahir. Una màquina va començar a perforar la boca nord mentre els operaris donaven pas alternatiu als vehicles que circulaven per la via. L’UTE Acciona i Copcisa, encarregada de la reforma integral de la C-14 en aquest tram intervé de forma mecànica a l’espera de disposar dels permisos necessaris per abordar les voladures. Així ho va explicar l’alcalde d’Organyà, Celestí Vilà, que va assenyalar que en “uns 20 dies” es podran manipular els explosius.

Segons Vilà, es necessita l’autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per utilitzar aigua del Segre per refredar la màquina tuneladora que actuarà a la galeria. Les conseqüències per al trànsit van ser mínimes durant la jornada d’ahir. Els operaris el van regular al llarg de tot el dia i van tallar un dels dos carrils com a prevenció per les roques que podien caure de la muntanya. L’afectació continuarà, previsiblement, fins al 30 de juny.

A la boca sud, les tasques de preparació de l’embocadura van acabar ja fa uns dies. S’han instal·lat malles al talús per impedir la caiguda de roques quan comenci la perforació, que és prevista també per a aquesta mateixa setmana. L’empresa ja va explicar que la perforació del túnel es farà de forma simultània a les dos boques. Paral·lelament, continuen amb la construcció de drenatges per desviar l’aigua que pugui sortir de l’interior de la galeria, la preparació d’esplanades adjacents a la carretera principal i la construcció d’un accés paral·lel a la carretera C-14.

L’actuació durarà tres anys i costarà 35 milions d’euros La reforma integral d’aquest tram de la carretera C-14, entre els punts quilomètrics 163,2 i 166,5, al seu pas per l’Alt Urgell, en concret al municipi d’Organyà, durarà 36 mesos i costarà 35 milions d’euros. Si bé l’actuació principal en el trajecte afectat de tres quilòmetres serà la construcció del túnel, destaquen altres millores com per exemple l’actuació a la calçada per ampliar-la fins als deu metres d’ample, per la qual cosa disposarà de dos carrils, un per cada sentit

tracking