SEGRE

ESNOTICIA

Rebuig en bloc als nous Pressupostos

Montoro adverteix que la renda de 13 milions de persones depèn d’arribar a un acord mentre que l’oposició titlla de “farsa” i de “presa de pèl” el projecte presentat

La portaveu socialista al Congrés, Margarita Robles.

La portaveu socialista al Congrés, Margarita Robles.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Executiu de Mariano Rajoy no té de moment els suports necessaris per aprovar els Pressupostos, ja que tan sols compta amb el suport de Ciutadans. Tot i així, el ministre d’Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, va assegurar ahir estar convençut que “els grups polítics sabran assumir la seua responsabilitat” a l’hora de propiciar que Espanya obtingui uns comptes nous.

En aquest sentit, el ministre va assegurar que l’Executiu ha complert la seua “obligació” al presentar el projecte i va recordar a la resta de formacions que la renda de més de 13 milions de persones depèn que s’aprovin els Pressupostos. A la mateixa línia es va expressar el portaveu econòmic de Ciutadans, Toni Roldán, que va destacar que els comptes “prioritzen polítiques fonamentals per a la conciliació” i va qüestionar la utilitat del PSOE si no és capaç de facilitar-les.

La portaveu del PSOE al Congrés, Margarita Robles, va arremetre contra la formació taronja i va advertir que no admet “cap lliçó de polítiques d’Estat per part d’uns nouvinguts”. També va avisar el president Mariano Rajoy que, si no aconsegueix obtenir suports per als Pressupostos, haurà de sotmetre’s a una moció de confiança o convocar eleccions. La portaveu del grup confederal de Podem, Irene Montero, va instar el Partit Nacionalista Basc a no donar el seu suport als “Pressupostos de la vergonya” i va assegurar que són una “presa de pèl” que evita que els diners arribin a les butxaques dels ciutadans.

Per la seua part, el Partit Nacionalista Basc va anunciar que està analitzant les xifres dels Comptes, en els quals s’inclou un augment en inversions a Euskadi del 33,4 per cent respecte l’exercici anterior, encara que va reiterar que mentre segueixi en vigor l’aplicació de l’article 155 no hi donarà suport. Per part de les formacions catalanes, ERC es va lamentar que la “pluja de milions” anunciada es quedés en res, mentre que el PDeCAT va culpar Mariano Rajoy de no arribar a un acord per falta de disposició a negociar.

tracking