SEGRE

TRIBUNALS PROCEDIMENT

Anul·len el judici sobre l'estafa a Ros Roca per la mort d'un acusat

L’Audiència l’ajorna per acreditar la defunció, que va ser comunicada ahir || La Fiscalia imputa un intent de frau de 2 milions d’euros comès fa setze anys

Un dels acusats durant la celebració de la vista oral ahir a l’Audiència de Lleida.

Un dels acusats durant la celebració de la vista oral ahir a l’Audiència de Lleida.L.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida va suspendre ahir el judici que tenia previst celebrar contra dos acusats d’una presumpta estafa a l’empresa Ros Roca fa 16 anys després que la defensa d’un d’aquests comuniqués que el seu client havia mort. La decisió del tribunal es va prendre a instàncies de l’acusació particular, l’única part que va demanar suspendre el judici, fins que s’acrediti oficialment la mort d’un dels acusats, ja que la seua defensa va aportar la fotocòpia d’un certificat de defunció al·legant que la dona de l’acusat li havia comunicat dimarts la seua mort. La Fiscalia es va oposar a la suspensió, igual que les defenses, mentre que el tribunal va assenyalar que no podia pronunciar-se sobre l’extinció de la responsabilitat penal de l’acusat mort, de 61 anys, fins a acreditar-se la defunció.

L’altre acusat, de 59 anys i que viu a la República Dominicana, sí que va assistir a la vista i el president del tribunal va assenyalar que es tindrà en compte aquest desplaçament a l’hora de fixar una altra data per a un nou judici. A més, les defenses van insistir que, una vegada que l’acusat de nacionalitat espanyola ha mort, la competència per jutjar els fets és de l’Audiència Nacional, ja que van ser presumptament comesos per un ciutadà estranger i fora de les fronteres espanyoles. El fiscal rebutja aquesta competència.

A l’escrit d’acusació, el Ministeri Públic sol·licita una condemna d’un any i nou mesos de presó per a cada un i una multa de 1.500 euros per un delicte d’estafa en grau de temptativa i falsedat en document mercantil. El ciutadà espanyol treballava per a Ros Roca en operacions a la República Dominicana a canvi d’una comissió i el 2002, fent ús dels poders que el president de la firma lleidatana li havia donat per gestionar un concurs públic amb el Govern dominicà, va simular i va firmar amb un altre acusat suposadament un contracte en el qual pactava una comissió de 2,4 milions de dòlars (1,95 milions d’euros), una condició que segons Ros Roca mai es va autoritzar. Els acusats van recórrer a la justícia dominicana per cobrar la comissió mentre l’empresa va presentar una querella als jutjats de Cervera.

tracking