SEGRE

MUNICIPIS URBANISME

Els estudiants inauguren un parc natural a la zona urbana de Cervera

Compta amb una superfície de 21 hectàrees

Els estudiants de Cervera van plantar ahir arbres al nou parc natural de la ciutat.

Els estudiants de Cervera van plantar ahir arbres al nou parc natural de la ciutat.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar d’estudiants de l’institut La Segarra i del col·legi Les Savines van inaugurar ahir El Bosquet, el nou espai natural de la zona urbana de Cervera que compta amb una superfície de 21 hectàrees. L’ajuntament de la capital de la Segarra ha condicionat els accessos, ha col·locat el mobiliari i ha recuperat el pas de l’Antic Camí de Castellnou, una via que havia quedat degradada des del 1999, quan es va aprovar aquesta zona urbana. El projecte va ser inclòs en el Pla de Paisatge de Cervera i van ser els mateixos estudiants els que per votació li van posar nom d’El Bosquet.

L’espai rebia les aigües residuals i pluvials de la zona de creixement de la ciutat. El 2010, el llavors alcalde, Joan Valldaura, va dissenyar una depuradora ja que les filtracions hi formaven grans bassals que provocaven fortes olors.

Alumnes de l’institut La Segarra i el col·legi Les Savines van plantar 30 arbres en el nou espai

Ara, el consistori, el Grup per a la Defensa del Medi Natural de la Segarra (GDMNS) i els dos centres educatius han projectat l’espai com a zona d’esbarjo dins de l’horari escolar i com a espai natural amb plantes i arbres autòctons.

Durant el matí d’ahir es van plantar trenta arbres al llarg del camí que s’ha recuperat. El responsable del GDMNS, Josep Casanoves, va explicar que es pretén que el parc sigui un punt per a l’estudi i la mostra de la flora de la Segarra.

En la jornada, els estudiants van ser els encarregats de destapar les dos plaques que anuncien l’entrada a aquest nou parc. L’acte d’ahir va ser presidit per l’edil d’Urbanisme de Cervera, Marc Llorens, que va acompanyar els estudiants pel nou espai. Els treballs de la plantada van comptar també amb el suport de la brigada municipal de la ciutat.

tracking