SEGRE

Tres metges de Fraga reconeixen negligència per una pila que una nena es va empassar

No seran inhabilitats després d'arribar a un acord en el judici, però hauran de fer front a una indemnització

Vista exterior de l’Hospital Arnau de Vilanova.

Vista exterior de l’Hospital Arnau de Vilanova.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presumpta negligència de tres metges al no detectar el desembre del 2010 que una nena de 20 mesos de Torrent de Cinca s’havia empassat una pila del comandament a distància, la qual cosa li va provocar danys irreparables, ha arribat aquest dijous a judici al jutjat penal 1 d’Osca. Els tres facultatius han reconegut la negligència mèdica, en no diagnosticar que la nena va ingerir la pila, que va ser detectada dos dies després a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida mitjançant una radiografia.

Els metges no seran inhabilitats, després d'arribar a un acord les parts aquest dijous, però sí hauran de fer front a una indemnització la quantitat de la qual haurà de determinar el jutjat social.

La Fiscalia sol·licitava en un primer moment una condemna de tres anys de presó i uns altres quatre d’inhabilitació, així com el pagament d’una indemnització de 430.000 euros per a la menor per les lesions i greus seqüeles, quantitat que l’acusació particular eleva a 1.035.000 euros a l’entendre que la nena estarà limitada al llarg de tota la seua vida.

El passat mes d’octubre les parts es van citar per arribar a un acord de conformitat que no es va produir, per la qual cosa el jutge va fixar una nova data de judici.

tracking