SEGRE

Augmenten els homicidis i les agressions sexuals a Lleida el 2017

El conjunt de fets delictius experimenta una baixada continuada des de fa quatre anys

Foto d’arxiu de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida.

Foto d’arxiu de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els fets delictius a la Regió Policial Ponent durant l’any 2017 han disminuït un 0,7% en relació al període anterior, segons el balanç fet públic aquest divendres per la Generalitat. Tenint en compte els darrers cinc anys, la reducció és d’un 16,27% i es consolida la tendència a la baixa des de l’any 2013.

Pel que fa a la distribució dels fets penals, a les comarques del pla de Lleida s’han produït 16.916, dels quals un 77% corresponen a delictes contra el patrimoni, un 15% a delictes contra les persones i un 7% a altres fets. D’aquests, s’han resolt 6.032, que suposa el 35,66% del total comesos.

La tipologia delictiva dels robatoris amb força ha disminuït un 5,32%. Dins d’aquesta modalitat la Generalitat destaca la reducció de fets en els robatoris a interior d’establiment (-13,23%) i a l’interior d’empreses (-21,20%), i d’altra banda, l’augment de robatoris a interior de domicili (20,35%)

No obstant, la modalitat delictiva de robatoris amb intimidació ha sofert un augment del 3,87%. Destaquen els robatoris amb violència i intimidació a l’interior de domicili, que passen de 7 a 10 casos i a interior d’establiment, que passen de 44 a 58 casos.

Les estafes, que suposen el 14% dels delictes contra el patrimoni, també han augmentat en relació al període anterior, prop d'un 20%.

D'altra banda, els delictes coneguts en l’entorn rural han disminuït un 15,9% en relació a l’any anterior. Concretament, s’han produït 631 fets en relació als 750 del període anterior.

Pel que fa als delictes contra les persones, que suposen el 15% del total, en conjunt han augmentat un 0,86% en relació a l’any 2016. No obstant, en relació als delictes d’homicidi o assassinat hi ha un augment de 3 a 5 casos. Tots el homicidis comesos l’any passat a les comarques de Ponent s’han resolt policialment i, actualment, els presumptes culpables es troben ingressats preventivament a la presó.

Dins d’aquesta tipologia delictiva també augmenten els casos de lesions (20,54%) i les agressions sexual (50%).

Delictes al Pirineu

A la regió policial del Pirineu Occidental durant l’any passat es van produir 2.178 fets delictius, la qual cosa suposa una disminució del 2,20% en relació al període anterior. També hi ha una baixada continuada en els darrers cinc anys amb una reducció global del 10,59% en relació a l’any 2013.

Els delictes contra al patrimoni van augmentar lleugerament amb un increment del 0,81%. D’aquests, destaca la disminució del 40,37% dels robatoris amb força i d’un 60% dels robatoris amb violència i intimidació.

El 2017 no es va produir cap homicidi ni assassinat a les comarques pirinenques, pero van augmentar els abusos i les agressions sexuals.

tracking