SEGRE

MUNICIPIS CONFLICTE TERRITORIAL

El Govern atribueix a la Baronia un salt d'aigua que reclamava Coll de Nargó

Governació al·lega que el Forat del Bulí pertany a la Noguera al constar en una acta del 1974 || L’espai té 1.200 visitants a l’any i el consistori de l’Alt Urgell recorrerà

Imatge de l’enclavament natural conegut com a Forat del Bulí.

Imatge de l’enclavament natural conegut com a Forat del Bulí.CONSORCI SEGRE-RIALB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La conselleria de Governació ha decidit donar la raó a l’ajuntament de la Baronia de Rialb (Noguera) en el litigi per la delimitació territorial del municipi amb el consistori de Coll de Nargó (Alt Urgell). Segons el dictamen, el salt d’aigua turístic conegut com el Forat del Bulí, a cavall dels dos termes i que cada any visiten més de 1.200 aficionats al barranquisme i l’espeleologia, pertany al municipi de la Baronia, al “constar a l’acta d’operació practicada per reconèixer la línia de terme i assenyalar les fites comunes entre aquests municipis del dia 7 d’octubre del 1972”.

L’alcalde de Coll de Nargó, Martí Riera, va assegurar que “una vegada exhaurida la via administrativa començarem el litigi a nivell legal i anirem als tribunals”. La polèmica va nàixer amb l’elaboració del mapa municipal de Catalunya que la Generalitat va impulsar el 2009. La Generalitat va emetre el mes de novembre un dictamen que donava la raó a la Baronia i Coll de Nargó hi va presentar al·legacions.

tracking