SEGRE

TURISME BALANÇ

Alguaire tanca amb 25.600 viatgers la campanya d'esquí i ampliarà els vols per a la pròxima

El nombre de passatgers creix un 40% respecte a la temporada d’hivern passada || El pàrquing d’aeronaus rep la setmana que ve un nou avió i la Generalitat no espera recuperar Arkia

Imatge d’arxiu dels passatgers d’un dels vols de Neilson a Alguaire aquest hivern.

Imatge d’arxiu dels passatgers d’un dels vols de Neilson a Alguaire aquest hivern.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aeroport d’Alguaire tancarà demà la campanya de vols d’hivern amb més de 25.621 passatgers, una xifra que representa un augment del 39,8% respecte a la temporada anterior, quan van ser 18.329 turistes. Així mateix, tant la Generalitat com Neilson van confirmar ahir que al desembre s’ampliaran les destinacions al Regne Unit. El responsable del turoperador britànic a la zona, Iain Archer, va explicar que busquen “noves rutes”, entre les quals es podrien trobar Birmingham o alguna destinació d’Escòcia. Per la seua part, el secretari d’Infraestructures de la Generalitat, Ricard Font, va apuntar que tenen “més demanda de turoperadors que s’interessen per l’aeroport lleidatà” i que la temporada d’hivern que ve es mantindran també els vols des de Suècia de Quality Travel. Aquesta última té previst operar a Alguaire durant quatre temporada més. No obstant, “no hi ha expectatives perquè torni el turoperador israelià Arkia”, va dir Font.

D’altra banda, Alguaire rebrà la setmana que ve un nou avió al pàrquing d’aeronaus d’Aeronpark, que va estrenar al desembre les instal·lacions d’estacionament amb un avió de Romania. El director de l’aeroport, Antoni Serra, va assegurar que es tracta d’un avió que arribarà des de Palma i serà a l’equipament lleidatà durant aproximadament un mes. Serra va afirmar que les dades de passatgers d’aquesta campanya d’hivern confirmen que l’aeroport “és atractiu per als turistes internacionals i l’esquí”. Així mateix, fins a dotze vols del Regne Unit d’aquesta campanya d’hivern, que va començar el passat 21 de desembre, s’han hagut de desviar a l’aeroport de Reus per la mala visibilitat a Alguaire.

El Govern preveu que l’aterratge amb GPS a la Seu estigui operatiu a començaments del 2019

El secretari d’Infraestructures va assegurar que esperen “tenir els permisos per al sistema d’aterratge amb GPS a Andorra-la Seu entre finals d’aquest any i principis del 2019”. Des de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) van apuntar que treballen amb Aeroports de Catalunya per poder implantar aquest sistema, encara que “és necessari que des del punt de vista de seguretat es realitzi una anàlisi exhaustiva” a causa que “la pista es troba en un entorn orogràfic summament complex”.

Val a recordar que Viatges Regina va anunciar que no tornarà a operar des de la Seu d’Urgell mentre no s’implanti el sistema GPS.

tracking