SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

Noves campanyes per incrementar el reciclatge a l'Alt Urgell i el Segrià

Imatge de la visita teatralitzada a l’abocador de l’Alt Urgell.

Imatge de la visita teatralitzada a l’abocador de l’Alt Urgell.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet va iniciar ahir una nova campanya per incrementar els nivells de recollida selectiva de matèria orgànica dels municipis situats més al nord de la comarca de l’Alt Urgell. Es tracta de visites guiades i teatralitzades al centre de Benavarre per a grups i ahir van inaugurar la iniciativa un grup de 71 persones. Són visites pedagògiques i alhora espontànies per mostrar la gestió dels residus orgànics que porten a la planta així com la importància de reciclar de forma correcta des de les cases.

El gerent, Jordi Vilaró, va xifrar ahir en un seixanta per cent el volum de reciclatge de matèria orgànica, un percentatge, va assenyalar, “que hem d’incrementar amb accions com la que comencem ara”.

S’han programat fins a vint visites, totes acompanyades per un bacteri que amenitza teatralment el circuit. La resta de grups seran escoles i associacions.

D’altra banda, l’empresa Aurum va presentar ahir als alcaldes del Segrià la campanya de comunicació ambiental que es durà a terme a la comarca en relació amb el canvi de model de la recollida de residus, tant el d’illes com el porta a porta. Abans de la implantació es faran reunions veïnals, jornades de participació i tallers per conscienciar sobre la necessitat de reciclar.

tracking