SEGRE

POLÍTICA

Torrelameu hissa les banderes d’Alemanya, Bèlgica, Suïssa i Escòcia com a tribut a la seua plena "democràcia i llibertat"

Primer ajuntament català en el qual onegen les ensenyes dels països on són els polítics exiliats

Torrelameu hissa les banderes d'Alemanya, Bèlgica, Suïssa i Escòcia com a tribut a la seua plena

Torrelameu hissa les banderes d'Alemanya, Bèlgica, Suïssa i Escòcia com a tribut a la seua plena "democràcia i llibertat"a.t.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La seu de l’ajuntament de Torrelameu llueix des de la nit de divendres les banderes d’Alemanya, Suïssa, Bèlgica i Escòcia com a senyal d’"agraïment" de la localitat a aquests països, on resideixen en llibertat actualment l’expresident Puigdemont i els consellers cessats pel 155 en ple tràmit processal i davant de la demanda d’extradició del Govern espanyol per jutjar-los per rebel·lió o malversació.

L’ajuntament de Torrelameu, que dirigeix Carles Comes (ERC), és el primer a Catalunya en hissar aquestes ensenyes i vol mostrar d’aquesta forma als quatre països la seua simpatia perquè en ells hi ha "una plena justícia i democràcia", així com una "plena separació de poders i independència judicial". El consistori considera que aquestes característiques reconeixen "que el nostre govern legítim va actuar garantint la democràcia al nostre país". "Avui més que mai no demanem la llibertat dels presos polítics. I com a reconeixement deixarem les banderes a la façana de l’ajuntament durant uns dies", assenyala l’equip de govern local.

tracking