SEGRE

ESNOTICIA

Mesures de seguretat en la compravenda d'or i plata per evitar fraus

Control policial setmanal de les transaccions

Imatge de la botiga Oro & Inversión del carrer Major.

Imatge de la botiga Oro & Inversión del carrer Major.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els mecanismes de control als establiments de compravenda d’or i joies de segona mà permeten als cossos policials resoldre habitualment robatoris d’aquest tipus d’objectes de valor i han dissuadit els lladres, que ja no veuen en aquestes botigues una bona oportunitat per col·locar el botí. “Els objectes que nosaltres comprem i que havien estat robats representen menys de l’1 per cent del total de les transaccions”, assegura Melchor Sancho, propietari de l’empresa Oro & Inversión, que compta amb cinc botigues a la província de Lleida.

I és que els Mossos d’Esquadra duen a terme un control sistemàtic de tots els negocis de compravenda d’or i joies de segona mà. Cada vegada que una persona acudeix a aquests establiments amb l’objectiu de vendre una peça, els responsables la pesen i valoren, es demana el DNI i es firma un contracte de legítima procedència. “Durant els quinze dies posteriors a la transacció no podem vendre l’objecte per si en aquell temps es presenta una denúncia”, explica Sancho.

No poden vendre les peces en els 15 dies posteriors per si es presenta una denúncia

Per a això, s’esdevé setmanalment un control policial en el qual els establiments passen un informe als Mossos d’Esquadra i aquests acaren les peces amb les denúncies per robatoris de què disposen. Si hi ha coincidència, la peça es requisa.

El següent pas perquè els propietaris dels objectes robats puguin recuperar-los és el catàleg que la policia autonòmica té publicat en la seua pàgina web amb fotografies de les joies que han estat sostretes. Estan organitzades per categories (anells, arracades, rellotges...) i també es poden consultar segons l’operació en la qual van ser confiscades. Els interessats que localitzin alguna de les peces a internet han d’omplir un formulari.

tracking