SEGRE

ESNOTICIA

Preocupació de les cooperatives pels robatoris d'oli d'oliva

La setmana passada van sostreure milers de litres a les Borges Blanques i fa un any a Arbeca || Creuen que són assalts per encàrrec comesos per ‘professionals’

La cooperativa del Camp de Sant Isidre de les Borges Blanques va ser assaltada el dijous de la setmana passada.

La cooperativa del Camp de Sant Isidre de les Borges Blanques va ser assaltada el dijous de la setmana passada.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les cooperatives lleidatanes que produeixen oli d’oliva estan preocupades pels robatoris. L’últim es va produir el dijous de la setmana passada a la cooperativa del Camp de Sant Isidre de les Borges Blanques, de la qual els lladres es van emportar milers de litres. A aquest cas cal sumar-hi un robatori pràcticament idèntic fa un any a la cooperativa d’Arbeca, d’on van sostreure 60.000 litres.

El president del consell regulador de la DOP les Garrigues, Enric Dalmau, va assegurar que “estem realment preocupats perquè aquí mai havia succeït una cosa així i en tot just un any s’han produït dos robatoris importants”.

Tant en un cas com en l’altre no han transcendit detencions. Dalmau va afegir que “són obra de bandes criminals professionals, s’hi dediquen i amb tota seguretat són per encàrrec”. El president de la DOP les Garrigues va recordar que “no és fàcil robar milers de litres d’una cooperativa. Han de ser diverses persones, necessiten un camió cisterna i es tarda un temps considerable a poder extreure l’oli dels dipòsits”. Aquest és el seu complex modus operandi.

Al sector són conegudes com les “màfies de l’oli”, i els investigadors asseguren que tenen ja adjudicada l’entrega del botí en un punt de recepció abans de dur a terme el robatori. Val a recordar que societats de productors de Granada, Toledo, Còrdova, Jaén o Castelló han estat en els últims anys objecte de casos idèntics.

L’oli és, a més, “or líquid” ja que té un elevat valor de mercat. Per exemple, els 60.000 litres sostrets a Arbeca tenien un valor d’uns 240.000 euros, la qual cosa significa una clatellada per a les cooperatives assaltades.

tracking