SEGRE

ARQUEOLOGIA TERRITORI

Denunciat per causar danys en un jaciment a Juneda

Amb un moviment de terres i Cultura avalua el perjudici || Podria acabar al jutjat per un delicte contra el patrimoni

Imatges de la inspecció dels Rurals i de peces recuperades.

Imatges de la inspecció dels Rurals i de peces recuperades.AGENTES RURALES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Agents Rurals han denunciat un home per causar danys al jaciment arqueològic de la Vall de l’Aranyó, a Juneda, quan efectuava en una zona propera una rompuda (que consisteix a eliminar vegetació forestal per transformar aquesta terra en terreny agrícola).

Els agents el van sorprendre en un primer moment treballant al terreny amb aquesta acció i ja llavors el van advertir que als voltants hi havia un jaciment, que es correspondria a les èpoques ibera i romana i que està catalogat per Patrimoni de la Generalitat, encara que no s’han dut a terme intervencions de moment per excavar-lo.

Els Agents Rurals el van sorprendre i el van advertir de la proximitat de la zona arqueològica

Malgrat l’advertiment, els Rurals van tornar a trobar-lo en una segona ocasió cometent la mateixa infracció. Per això, a més de denunciar-lo, es van traslladar fins al lloc tècnics dels serveis territorials a Lleida del departament de Cultura per realitzar una inspecció del jaciment i comprovar la gravetat dels danys com a conseqüència dels moviments de terres que s’havien produït amb la rompuda.

Segons van explicar fonts properes al cas, els Agents Rurals esperen actualment el resultat dels informes de Cultura per decidir si finalment es porta el cas als jutjats i l’home podria ser acusat d’un delicte contra el patrimoni.

Fa dos setmanes, l’associació ecologista Ipcena va denunciar davant de Cultura danys també en aquest jaciment. L’entitat els va atribuir a “accions de rompuda” de General d’Olis i Germans Gelonch. També van denunciar davant de Territori l’abocament de “100.000 litres” d’olis residuals de la planta de les Borges Blanques.

tracking