SEGRE

LLEIDA Y COMARCAS

L'avaria d'un avió obliga a traslladar 220 esquiadors britànics d'Alguaire a Girona

L’aeronau va patir un incidència a Manchester i no va poder volar per recollir els passatgers, que van partir amb tretze hores de retard || Sí que van sortir sense problemes dos vols a Londres i East Midlands

Dos dels tres vols d’esquiadors britànics van partir ahir des d’Alguaire sense problemes.

Dos dels tres vols d’esquiadors britànics van partir ahir des d’Alguaire sense problemes.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El final de la temporada de vols d’esquiadors britànics a l’aeroport d’Alguaire va resultar accidentat per als 220 viatgers que havien de tornar a les 10.10 hores cap a Manchester, ja que a causa d’una avaria a l’aeronau van haver de volar des de l’aeroport de Girona a les onze de la nit, amb unes tretze hores de retard. En canvi, van tornar sense problemes 220 passatgers a Londres (aeroport de Gatwick) i 148 a East Midlands.

El director de l’aeroport d’Alguaire, Antoni Serra, va explicar que l’avió que havia de partir (buit) de Manchester cap a Alguaire a les 9.30 (hora anglesa) per recollir els passatgers es va quedar a terra a causa d’una avaria tècnica i no n’hi havia cap de recanvi. Davant de la possibilitat que no pogués ser reparat i arribar abans de la tarda, van organitzar un operatiu per portar a dinar els passatgers a un macrorestaurant de Torrefarrera. Durant la jornada es va estudiar la possibilitat de traslladar-los a Reus o Barcelona, però finalment van ser traslladats a l’aeroport de Girona, des d’on tenien hora de sortida prevista a les onze de la nit per arribar a Manchester a les 00.30, hora anglesa.

Neilson xifra en 11.180 els passatgers que han volat a Alguaire aquesta temporada, un 15% més

El responsable del turoperador Neilson, Iain Archer, va afirmar que va ser un “dia molt llarg” per als 220 esquiadors, ja que havien sortit d’Andorra cap a Alguaire a les quatre de la matinada. Va assenyalar que la d’ahir va ser la primera incidència tècnica de la temporada i va recordar que sí que hi ha hagut afectacions pel temps (tres dies per boira a Alguaire i un per neu al Regne Unit). No obstant això, va fer un balanç positiu de la campanya en conjunt, en la qual han volat a l’aeroport d’Alguaire 11.180 persones, un 15% més que en la temporada anterior, va assegurar. Va destacar també que tots els vols han assolit una ocupació del 95% i va remarcar que de cara a la temporada vinent estudien programar rutes des de Birmingham o Southampton i des d’alguna ciutat escocesa. Va assenyalar que la destinació final principal continuarà sent Andorra, encara que va apuntar que porten també esquiadors a Baqueira (320 aquesta temporada i la següent intentaran arribar als 350, va apuntar). També es mantindran els vols des de Suècia de Quality Travel, que té previst operar des d’Alguaire quatre anys més.

Tal com va publicar aquest diari, la campanya de vols d’hivern a Alguaire es va acabar ahir amb 25.621 passatgers, un 39,8% més que els 18.329 de l’anterior. Ara només queden operatius el vol a Palma i, fins al maig, vols a Menorca organitzats per la Imserso.

Dos dels tres vols d’esquiadors britànics van partir ahir des d’Alguaire sense problemes.

Dos dels tres vols d’esquiadors britànics van partir ahir des d’Alguaire sense problemes.ÒSCAR MIRÓN

tracking