SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Absolts de traficar amb 'maria' a la Seu per un error en l'escorcoll

L’Audiència afirma que els Mossos no tenien l’ordre judicial per entrar a un club cannàbic || Demanaven penes de fins a 7,5 anys de presó per als acusats

Imatge de la marihuana confiscada pels Mossos.

Imatge de la marihuana confiscada pels Mossos.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha absolt els tres membres de l’associació cannàbica A Medical Grass de la Seu d’Urgell, que s’enfrontaven a peticions de fins a set anys i mig de presó, al determinar que l’escorcoll que van fer els Mossos d’Esquadra a la seu de l’entitat va ser il·legal perquè no tenien l’ordre judicial corresponent.

Precisament, aquesta era la principal prova de càrrec contra els acusats que tenia el Ministeri Públic, ja que durant la intervenció van confiscar 523 grams de maria, 35,8 d’haixix i un document amb el preu de les substàncies.

Van confiscar 523 grams de ‘maria’, 35,8 d’haixix i un document amb les tarifes de les substàncies

En el judici, els agents dels Mossos d’Esquadra van admetre que l’entrada a la seu es va produir conjuntament amb la Policia Local de la Seu d’Urgell, que van acudir al local per un tema administratiu.

D’aquesta forma, el tribunal considera que hi va haver un “error en la valoració de la prova” que suposa l’anul·lació de l’escorcoll.

La Fiscalia va sol·licitar una condemna de set anys i mig per al president del club pels delictes contra la salut pública i associació il·lícita, sengles penes de quatre anys i mig de presó per als altres dos acusats i una multa de més de 30.000 euros.

Els tres imputats van negar que es dediquessin al tràfic i van afirmar que tots els socis havien de consumir a l’interior del local. Tanmateix, els agents van afirmar que, malgrat ser un club privat, estava obert al públic i que moltes persones es dirigien al local per comprar la droga.

Els Mossos d’Esquadra van comptar un total 865 socis, entre ells menors d’edat (quan l’edat mínima per accedir era 21 anys) i un discapacitat.

Un soci que va declarar com a testimoni va afirmar que van ser enganyats pel president (un dels acusats) i un altre dels fundadors i que “semblava una associació però no ho era. Allà es venia droga”. Però l’assumpte s’ha saldat amb una absolució. La Fiscalia no recorrerà.

Un cas de Lleida i un altre de Balaguer, també sense condemnes L’Audiència de Lleida va absoldre al març el president de l’associació cannàbica Capri Club, al barri de Cappont de Lleida, d’un delicte contra la salut pública. S’enfrontava a una petició d’un any i nou mesos de presó, però l’Audiència el va absoldre perquè “sempre ha actuat sense clandestinitat i amb el convenciment de la licitud i la legalitat duta a terme per l’esmentada resolució”. El mateix tribunal també va absoldre l’horticultor de Balaguer Josep Pàmies, a l’estimar que les 89 plantes que hi havia a la seua propietat no eren per al tràfic de drogues sinó “un cultiu compartit per persones perfectament identificades i consumidores de tal substància, i era per a l’autoconsum amb finalitats terapèutiques”. En tots dos casos, l’Audiència va ratificar absolucions dels jutjats penals.

tracking