SEGRE

Alerta per risc d'inundacions davant de la previsió de fortes pluges

Al Pirineu i Prepirineu les precipitacions abundants poden incrementar els cabals dels rius de muntanya des d’aquesta nit

Imatge del radar meteorològic a les sis de la tarda, amb el front de precipitació entrant

Alerta per risc d'inundacions davant de la previsió de fortes plugesSMC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta el pla d’emergències per inundacions a Catalunya per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya d’un episodi d’intensitat i acumulació de pluja a partir d’aquest vespre. Així, demana precaució davant les incidències que es poden produir en zones urbanes del litoral i prelitoral i amb el pas de les hores també al Pirineu i Prepirineu per l'increment del cabal de rius i rieres.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu un fenomen d'intensitat i acumulació de pluja a partir d'aquest dimarts al vespre i fins dimecres al migdia amb possibilitat de superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts d'intensitat i els 100 litres en 24 hores d'acumulació de pluja.

Les zones afectades per l'acumulació de pluja són les comarques del Pirineu i Prepirineu, principalment al vessant sud, a la Selva i al Vallès Oriental. Pel que fa a la intensitat de la pluja, l'episodi s'inicia aquest vespre per les comarques del sud i s'estén per tot el Litoral, Prelitoral i comarques de l'Interior. Les comarques del Litoral i Prelitoral central tenen més probabilitat d'afectació durant la matinada i les del quadrant nord-est durant el matí de demà. S’espera que les incidències siguin més probables a primera hora de demà al matí coincidint el període de més probabilitat de tempestes fortes i l’acumulació d’aigua amb l’activitat i mobilitat d’un dia laborable.

Els xàfecs previstos poden anar acompanyats de tempesta i localment de pedra i fortes ratxes de vent, sobretot al litoral i al Pirineu.

tracking