SEGRE

Detingut un exmilitar de Talarn per un crim de fa divuit anys

Va assassinar a punyalades un home en un pis de Montgat

Talarn

Talarn

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra han resolt un crim comès fa divuit anys amb l’arrest a Colòmbia d’un home que va estar destinat a la base militar de Talarn vuit anys després de presumptament matar a punyalades un home en un pis de Montgat. Un crim que, per als investigadors, té clares motivacions homòfobes. El presumpte autor és un home d’ideologia nazi. El detingut es troba en una presó colombiana a l’espera de ser extradit a Espanya per ser jutjat.

Segons va explicar ahir l’inspector Jordi Domènech, el crim es va resoldre el setembre del 2017, després que es reobrís la investigació el 2016. Al principi va ser la Guàrdia Civil la que va instruir el cas, però no van trobar prou proves per localitzar el culpable. Domènech va explicar que l’arrestat era amant de les pel· lícules bèl·liques i havia estat soldat a Colòmbia, va servir en l’exèrcit espanyol entre el 2007 i el 2008 a Talarn, al Pallars Jussà, i tenia antecedents per agressió sexual, violència masclista i lesions. L’assassinat va tenir lloc el març del 2000 al pis en el qual la víctima es cuidava d’un ancià amb discapacitat.

Tots dos es van conèixer a través d’un anunci a la premsa comarcal quatre dies abans de quedar. El detingut presumptament li va assestar unes quantes punyalades per tot el cos i els agents de la policia el van trobar nu, amb una flor a l’orella i inscripcions a les parets amb sang en les quals posava “Hitler tenia raó” i “KKK”. Tres anys més tard, el detingut va trucar a una cosina de la víctima i li va posar un enregistrament del moment del crim. Els Mossos d’Esquadra van arribar fins a ell gràcies també a testimonis als quals el detingut, que va fugir a Colòmbia el 2009, havia confessat haver matat la víctima.

tracking