SEGRE

SALUT ENSENYAMENT

Investiguen una possible intoxicació d'alumnes de Lleida a Barruera

Afectats més de vint estudiants de Secundària del Josep Lladonosa i tres professors || El brot és lleu i Salut analitza mostres per localitzar-ne l’origen

Vista general de Barruera, a la Vall de Boí.

Vista general de Barruera, a la Vall de Boí.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament de Salut investiga una possible intoxicació, que ha afectat més de vint alumnes de primer d’ESO de l’institut Josep Lladonosa de Lleida i tres professors que passaven tres dies en un camp de treball a Barruera, a la Vall de Boí. Segons van confirmar des del centre, els estudiants es trobaven al Centre d’Aprenentatge del departament d’Ensenyament i formaven part d’un grup de trenta alumnes. Dimarts a la tarda, alguns d’ells van començar a presentar els primers símptomes, amb vòmits però sense febre, i hi va haver més afectats a mesura que avançava la nit. Estava previst que tornessin ahir a la tarda, però els responsables de l’institut van decidir avançar la tornada al matí perquè els alumnes i els professors poguessin acabar de recuperar-se a casa. Cap d’ells va necessitar ser hospitalitzat i els tutors, una vegada detectats els primers símptomes, van trucar al departament de Salut perquè els indiquessin com havien d’actuar en aquest cas.

Com és habitual en aquests casos, l’Agència Catalana de Salut Pública va activar el protocol per detectar l’origen del virus, que podria ser alimentari o de contagi de persona a persona, ja que un alumne podria haver covat el virus i encomanar-lo a la resta.

L’Agència de Salut Pública analitza mostres per confirmar si és una intoxicació alimentària

Al tancament d’aquesta edició, el departament no havia confirmat el brot ni l’origen, que s’haurà de determinar durant els pròxim dies. Fonts de Salut van afirmar que fins avui no podrien donar més informació sobre el cas.

Per fer-ho, han agafat mostres dels alumnes afectats, així com dels aliments que podrien haver pres a la casa alberg on s’han allotjat a Barruera i també a les seues cases per poder descartar possibles focus.

També s’ha enviat una enquesta a les famílies perquè determinin els hàbits alimentaris dels últims dies. Després d’un dia amb molèsties, alumnes i professors van tornar ahir a casa i es preveu que avui ja estiguin recuperats.

Sanitat va descartar una intoxicació en el brot de Lestonnac El departament de Salut va descartar fa uns dies una intoxicació alimentària en el brot de gastroenteritis que va afectar una setantena d’alumnes del col·legi de Lestonnac de Lleida a començaments del mes de març passat. Segons va indicar el mateix centre, el Servei de Vigilància Epidemiològica va fer proves als alumnes i a les dependències del col·legi per localitzar el brot, que va causar símptomes lleus als estudiants. Amb aquestes proves, es va arribar a la conclusió que no hi va haver una intoxicació alimentària en el servei del menjador del centre lleidatà i que el brot es va iniciar amb la malaltia d’una o diverses persones que van contagiar la resta d’afectats. A començaments d’any, un brot de gastroenteritis va afectar més de dos-cents estudiants allotjats en hotels de la Cerdanya.

tracking