SEGRE

La Diputació ja ha pagat prop del 95% dels rebuts cobrats per error

La incidència ha afectat 122.000 càrrecs de contribuents corresponents al cobrament de diversos impostos delegats

El director de l’organisme de recaptació, Xavier Monné.

El director de l’organisme de recaptació, Xavier Monné.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals (OAGRTL) de la Diputació de Lleida ha informat aquest dijous que ja han estat abonats al 94,6% dels afectats els rebuts de diversos impostos que erròniament s'havien cobrat per duplicat. Segons la corporació provincial, la incidència ha afectat 122.000 càrrecs de contribuents de 194 localitats de Lleida (gairebé un 84% dels municipis de la demarcació), que tenen delegat el cobrament d'impostos com el de vehicles de tracció mecànica, les escombraries, el clavegueram o l’aigua.

El director de l’organisme, Xavier Monné, va explicar ahir que van detectar la incidència a les 08.00 hores i que el problema va ser a causa del fet que es va tornar a enviar el fitxer de cobrament de la domiciliació a les entitats bancàries. Va ser en aquell moment quan es van posar en contacte amb tots els ajuntaments afectats per explicar-los el que havia succeït. Aquests, al seu torn, van enviar bans als veïns per alertar de la situació i explicar-los als contribuents que no tornessin els rebuts perquè la Diputació ja estava treballant per esmenar el problema.

Al migdia, una vegada activat el protocol d’actuació, Monné va informar que ja s’havia arribat a una solució, que passa perquè les entitats bancàries tornin l’import que s’ha carregat als veïns dels 194 pobles, “de la mateixa manera que fan els bancs quan es registra un error en un pagament o un cobrament”.

El director de l’organisme de recaptació, Xavier Monné.

El director de l’organisme de recaptació, Xavier Monné.LLEONARD DELSHAMS

tracking