SEGRE

El projecte 'Espais Naturals de Ponent' incorpora set novetats

Espais de la Noguera, la Segarra i el Segrià nord s'afegeixen als 13 ja existents a les Garrigues, el Segrià sud, l'Urgell i el Pla d'Urgell

L'acte de presentació de les novetats del projecte 'Espais Naturals de Ponent' ha tingut lloc al Mas de Melons.

El projecte 'Espais Naturals de Ponent' incorpora set novetatsLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte 'Espais Naturals de Ponent', que vol donar a conèixer, potenciar el valor afegit i evolucionar els espais naturals del territori de Lleida creix i incorpora set nous espais naturals, que se sumen als 13 que ja en formaven part. Es tracta dels espais naturals de Valls de Sió-Llobregós, Aiguabarreig Segre - Noguera Ribagorçana, Aiguabarreig Segre – Noguera Pallaresa, Els Plans de la Unilla, Serra Llarga – Secans de la Noguera, Serra de Montsec, i Vessants de la Noguera Ribagorçana. El projecte comptarà, així, amb un total de 20 espais naturals protegits i ampliarà la seva extensió i impacte sobre el territori ja que incorpora la Noguera, la Segarra i el Segrià Nord, que s’adhereixen a les Garrigues, l’Urgell, el Pla d’Urgell i el Segrià Sud, que ja en formaven part.

Els propers mesos l’Associació Leader de Ponent treballarà en el recull de les particularitats paisatgístiques, naturals, històriques i culturals de cadascun dels nous espais naturals. També coordinarà la creació dels materials web i audiovisuals que s’incorporaran a www.espaisnaturalsdeponent.cat, el portal del projecte que recull tota la informació necessària per al visitant.

Amb aquestes incorporacions el projecte integra tots els espais naturals del territori de Ponent inclosos en la Xarxa Natura 2000.

D’altra banda, Espais Naturals de Ponent posa en marxa, per segon any consecutiu, una programació d’activitats complementàries i, després de l’èxit de la passada edició, en proposa el doble. Així, entre març i setembre, realitzarà un total de 46 d’activitats variades amb l’objectiu d’atreure un públic ampli i familiar, i vehiculades al voltant de tres eixos: descoberta de valors naturals realitzades per professionals com visites ornitològiques o sessions per a descobrir la flora i la fauna; descoberta del patrimoni històric; i descoberta de l’espai a l’aire lliure a través dels sentits amb concerts d’autors i grups locals. Entre els artistes confirmats destaquen El fill del Mestre, Meritxell Gené, Lauzeta, Berta Puigdemassa, Avstral, Thinkin'wild, Cor Euridice o Mezzos, entre altres. Totes les activitats són obertes al públic i gratuïtes però requereixen inscripció prèvia a www.espaisnaturalsdeponent.cat.

Com a novetat destaca el geocaching ‘La Ruta de’n Pius’, activitat d’orientació permanent que el visitant podrà realitzar pel seu compte; amb un quadernet de camp amb l’explicació, indicacions, normes, consells, i un mapa central de l’espai, haurà de trobar plantes i animals amagats en diferents espais naturals.

‘Espais Naturals de Ponent’ és un projecte de 2106 impulsat per l’Associació Leader de Ponent amb el Consorci Grup d’Acció Local Noguera – Segrià Nord i del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central; finançat en un 90% pel DARP, en el marc dels ajuts a la cooperació Leader del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020, cofinançat pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i en un 10% pels Consells Comarcals de de les Garrigues, el Pla d’Urgell, l’Urgell, el Segrià, la Segarra, i la Noguera.

tracking