SEGRE

TEMPORAL CARRETERES

Tallen per quarta vegada en 40 dies l'N-230 al Pont per una allau de roques

L’N-230 va quedar ahir tallada a l’altura del Pont durant dos hores per una allau de roques. Les retencions van arribar fins al centre de la capital de l’Alta Ribagorça. Aquest és el quart tall en els últims quaranta dies i en un d’aquests un conductor va resultar ferit greu. Foment preveu invertir 150.000 euros en aquesta carretera, des de Sopeira fins a Aran el 2018.

El despreniment a l’N-230 al Pont que va obligar a tallar la via.

El despreniment a l’N-230 al Pont que va obligar a tallar la via.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’N-230 va quedar ahir tallada a l’altura del Pont de Suert durant dos hores per un nou despreniment de roques de grans dimensions sobre la via i la calçada va quedar restringida en tots dos sentits de la circulació i va provocar retencions quilomètriques que van arribar fins al centre del Pont, malgrat que la temporada d’esquí va finalitzar fa una setmana. Va ser en aquesta localitat i també al lloc del despreniment on van quedar atrapats els vehicles, entre els quals es trobaven autocars i camions. En els últims quaranta dies s’han registrat almenys quatre incidents de les mateixes característiques entre els punts quilomètrics 116 i 121 i en un d’aquests un conductor va resultar ferit greu, encara que en el despreniment d’ahir no es van haver de lamentar ferits. L’allau d’ahir es va desencadenar al quilòmetre 121 de l’N-230 a les 15.30 hores, en una zona en què durant l’última setmana s’han acumulat 115 litres per metre quadrat de pluges i on es van instal·lar malles de contenció al talús. L’alcalde del Pont de Suert, José Antonio Troguet, va explicar que “fa anys que demanem al ministeri de Foment la millora d’aquesta carretera” i que el que volem “és una carretera més ampla i més segura en relació amb el trànsit de camions”.

El president del consell de l’Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero, va recordar que ja van demanar “celeritat en la millora de la carretera”. Els veïns ja es mobilitzen a les xarxes socials per exigir més seguretat en aquesta via. El ministeri ja ha presentat els estudis per a la reforma de l’N-230 entre Sopeira i Aubèrt. Foment preveu invertir 150.000 euros en aquesta carretera l’any 2018. L’incident del Pont de Suert se suma als que es van registrar a Osca, en què la calçada d’una carretera va quedar partida, i d’altres en tota la demarcació durant aquest temporal.

Un abril excepcional amb més de cent litres per metre quadrat

L’abril ha arrancat amb pluges de rècord tant a les comarques de Lleida com a la resta de Catalunya. En aquest sentit, a les estacions meteorològiques del Meteocat s’han registrat més de 129 litres per metre quadrat de pluja a Boí, 109 a Vilanova de Meià i ahir a Castellnou de Seana van caure més de 31 litres per metre quadrat. D’altra banda,la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre va assegurar que els rius començaven a recuperar els cabals habituals després que s’arribessin a multiplicar per set aquesta setmana, encara que alguns municipis de Lleida van continuar demanant precaució als veïns i aconsellaven que no s’atansessin als llits dels rius. En aquest sentit, al Segre a Lleida, hi circulaven uns 120 metres cúbics per segon i a Seròs van ser uns 148 (davant els 358 de dijous). A l’eix de l’Ebre hi va haver fortes crescudes. D’altra banda, per avui s’esperen més precipitacions a la demarcació.

El despreniment a l’N-230 al Pont que va obligar a tallar la via.

El despreniment a l’N-230 al Pont que va obligar a tallar la via.SEGRE

El despreniment a l’N-230 al Pont que va obligar a tallar la via.

El despreniment a l’N-230 al Pont que va obligar a tallar la via.SEGRE

tracking