SEGRE

MUNICIPIS CELEBRACIONS

En record de la Guerra Civil

Més de dos-centes persones recreen els bombardejos a la Granadella || Jornada per recuperar la memòria històrica amb representacions i conferències

En record de la Guerra Civil

En record de la Guerra CivilLLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més de dos-centes persones entre visitants, veïns i figurants van omplir ahir els carrers de la Granadella en la V Recreació dels Bombardejos de la Batalla de l’Ebre de la població coincidint amb la proclamació de la República Catalana per Francesc Macià. Segons l’alcalde, Carles Gibert, la jornada s’havia de celebrar el mes de desembre, però després de la convocatòria de les eleccions del 21 de desembre es va decidir traslladar la data al 14 d’abril. D’aquesta manera es pretén recuperar la memòria històrica local, uns dies que van ser tràgics i que van tenir lloc durant el Nadal de fa vuitanta anys en plena Guerra Civil sembrant la destrucció i el caos a la localitat de les Garrigues, va explicar l’alcalde.

El dia va començar amb un dinar popular i es va rememorar l’antic trofeu ciclista organitzat el 1937 per un diari republicà per unir el front d’Aragó amb Barcelona. Malgrat el mal temps, hi van participar una cinquantena de ciclistes. A partir de les 17.00 el Centre Cívic va acollir una sèrie de conferències col·loqui per analitzar els efectes de la contesa civil a les poblacions de les Garrigues. Algunes van versar sobre l’obertura de les fosses comunes del Soleràs, la reconstrucció de la repressió franquista a la comarca o la recuperació de memòria.

En record de la Guerra Civil

En record de la Guerra CivilLLEONARD DELSHAMS

tracking