SEGRE

METEOROLOGIA CONSEQÜÈNCIES

La pluja dóna un respir després de 7 dies amb fins a 200 litres/m

Els embassaments de Lleida contenen milions de metres cúbics d’aigua per evitar riuades a l’Ebre

El pantà d'Oliana es trobava ahir al 83% de la capacitat, amb setanta hectòmetres.

La pluja dóna un respir després de 7 dies amb fins a 200 litres/mC.Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les pluges van donar ahir una merescuda treva a les comarques de Lleida i van deixar pas al sol i a una pujada de les temperatures de fins a set graus. Va ser després d’una setmana passada per aigua en la qual s’han acumulat fins a més de dos-cents litres per metre quadrat i en almenys quatre comarques s’han superat els cent: els pluviòmetres del Pont de Suert van registrar 113 litres per metre quadrat des del dissabte dia 7; 208 litres el d’Espot; 101 el de la Pobla de Segur i 131 el de Vilanova de Meià, a la Noguera. L’acumulació d’aigua ha causat estralls en carreteres principals com l’N-230, l’N-260 i la C-14 i en centenars de quilòmetres de camins municipals com els de la Baronia de Rialb.

En la mateixa línia, l’increment dels cabals ha impulsat les reserves d’aigua als pantans, afavorides per la falta de demanda per part dels regadius. Tots els embassaments han registrat notables augments del volum d’aigua embassada i durant les últimes vint-i-quatre hores alguns han tancat comportes per alleugerir la càrrega dels rius que desemboquen a l’Ebre, que ha d’assolir una punta d’avinguda al seu pas per Saragossa al llarg de les pròximes hores i s’espera que passi el mateix al tram català del riu dimecres. La presa de Rialb va tancar dissabte les turbines per alliberar únicament cabal ambiental i una dotació de mínims al canal d’Urgell.

Aquesta última setmana ha guanyat trenta hectòmetres cúbics d’aigua (trenta milions de metres cúbics); el de Sant Antoni, quaranta hectòmetres; disset Oliana; dinou Escales; vint-i-quatre Canelles i onze Santa Anna; catorze Barasona i tres Camarasa, que sumen prop de 158 hectòmetres cúbics que han retingut per evitar una crescuda més gran del riu Ebre. D’altra banda, l’increment de les temperatures es va deixar notar ahir sobretot a Lleida amb un increment de sis graus al passar dels 16 dissabte a la tarda als 22 ahir; a les Borges la màxima d’ahir va ser de 20 graus; a la Seu la temperatura va pujar 9 graus, dels 10 dissabte als 19,2 ahir a la tarda i a Mollerussa se’n registrar 20.

tracking