SEGRE

La UNESCO aprova la Conca de Tremp-Montsec com a Geoparc mundial

Conca de Tremp-Montsec

La UNESCO aprova la Conca de Tremp-Montsec com a Geoparc mundialUnesco España

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) ha resolt aquest dimarts que la Conca de Tremp – Montsec passi a formar part de la xarxa de Geoparcs Mundials. Un geoparc és un territori reconegut per la UNESCO que compta amb un patrimoni geològic, paleontològic i miner d’importància internacional.

El distintiu de geoparc no és una figura legal de protecció sinó el reconeixement d’aquesta organització internacional a un model de gestió del patrimoni com a eina de desenvolupament local sostenible que involucra, en tot moment, les comunitats locals.

La Xarxa Global de Geoparcs de la UNESCO comprèn 140 localitzacions en 38 països d’arreu del món. D’aquestes, 73 formen part de la Xarxa de Geoparcs Europeus i es reparteixen en 24 països, dels quals un es troba a Catalunya, el de la Catalunya Central.

El Geoparc Conca de Tremp – Montsec el formen 19 municipis de 4 comarques lleidatanes: el Pallars Jussà, la Noguera, el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell que, conjuntament, superen els 2.000 Km². És una àrea amb un gran valor geològic i natural, que permet explicar com es van formar serralades com la dels Pirineus. També s’hi troben altres elements que ajuden a explicar l’evolució de la vida, com per exemple, les restes fòssils dels últims dinosaures que van viure a Europa.

La UNESCO aprova la Conca de Tremp-Montsec com a Geoparc mundial

La UNESCO aprova la Conca de Tremp-Montsec com a Geoparc mundialGeneralitat de Catalunya

tracking