SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Un incendi causa greus destrosses

El foc es va originar al garatge i va afectar una part de l’habitatge i el magatzem, on va cedir el sostre || Els propietaris van poder sortir i no van patir ferides

Vista de l’habitatge afectat per un incendi ahir a la partida de la Coma de Corbins.

Vista de l’habitatge afectat per un incendi ahir a la partida de la Coma de Corbins.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un incendi va afectar ahir parcialment un habitatge de dos plantes a Corbins sense causar ferits. Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís a les 6.44 hores per un incendi en una casa situada a la partida de la Coma d’aquesta localitat del Segrià. Fins al lloc es van desplaçar cinc dotacions de Bombers a més d’efectius del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). Van ser els propietaris de l’habitatge els que van donar l’avís i a l’arribar els serveis d’emergències van trobar els inquilins a l’exterior de la casa, per la qual cosa no van resultar ferits. Segons les primeres informacions, l’origen de les flames es va localitzar al magatzem que feia les funcions de garatge de l’habitatge, de dos plantes.

El foc, que va afectar la primera planta i va provocar que cedís el sostre del magatzem, també va calcinar una part de la zona habitable. Els Bombers van treballar durant diverses hores per extingir el foc i en les tasques de ventilació, ja que el fum va afectar tot l’immoble. Les flames van calcinar tots els objectes que es trobaven a l’interior del garatge i del magatzem i es va obrir una investigació per determinar la causa exacta de l’incendi.

L’any 2017, els Bombers van extingir un total de 468 incendis en habitatges de les comarques lleidatanes, una xifra que va augmentar un 11 per cent respecte a l’any anterior. Per comarques, el Segrià és la que centralitza un nombre més gran de serveis, amb 154 incendis. Després hi ha la Noguera, el Solsonès, l’Urgell i la Val d’Aran. Les Garrigues i l’Alta Ribagorça van ser les úniques zones on no es va superar la vintena de focs en domicilis particulars l’any passat.

Entre els últims incendis registrats a la província, destaca l’ocorregut el 8 d’abril passat, en el qual quatre germans d’entre cinc i tretze anys van haver de ser rescatats per bombers i veïns després de quedar atrapats a l’incendiar-se casa seua a Sisteró, als Plans de Sió. Els pares havien anat a fer la compra i van tancar la porta amb clau. Els nens no van tenir cap altra alternativa que sortir al balcó per demanar ajuda. Només un d’ells va resultar intoxicat de caràcter lleu per fum i va ser evacuat a l’hospital Arnau de Vilanova.

tracking