SEGRE

Josep Castells: «Vaig avisar ignorant que hi havia víctimes»

Josep Castells: «Vaig avisar ignorant que hi havia víctimes»

Josep Castells: «Vaig avisar ignorant que hi havia víctimes»Lleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Castells, veí del poble de Moror (Sant Esteve de la Sarga), va ser el primer a donar avís del despreniment al trobar-se la carretera tallada per les roques.

Igual que les dos víctimes mortals, ell tornava també del mercat setmanal de Tremp. Tanmateix, va decidir fer una parada al bar de Guàrdia de Noguera. Al reprendre el camí i trobar-se uns quants quilòmetres després amb l’allau, va avisar l’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, “perquè avisés la Diputació com a responsable de la carretera”, va explicar.

En aquell moment, no es va imaginar que l’allau de roques havia provocat víctimes mortals. Va ser el primer edil qui ho va sospitar i va acudir al lloc dels fets.

Allà van trobar les primeres restes dels cotxes, van donar avís als serveis d’emergències i els van guiar fins al lloc abans que s’establís un perímetre de seguretat al constatar el risc de possibles nous despreniments. Amic del primer edil, Josep Castells mostrava ahir tristesa davant de la tragèdia, un sentiment que compartien nombrosos veïns dels municipis de Sant Esteve i Castell de Mur.

tracking