SEGRE

PATRIMONI RESTAURACIÓ

Acaba la reforma de la façana sud de la Universitat de Cervera

Per evitar despreniments, també s’actuarà a les altres tres

La façana de la Universitat que s’ha remodelat.

La façana de la Universitat que s’ha remodelat.X.SANTESMAASES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha finalitzat la restauració de la façana de la Universitat de Cervera que està situada al carrer Canceller Dou. Es tracta d’un tram d’uns cent metres que es trobava en un avançat estat de deteriorament i de despreniments. Els treballs, dirigits per l’arquitecte d’Igualada Enric Solsona, s’han prolongat des del passat mes de setembre per espai de sis mesos i la inversió ha estat de 168.733 €. La nova pintura manté el color beix amb una tonalitat més fosca que la resta de façanes.

Segons l’alcalde, Ramon Royes, queden pendents els treballs de renovació dels finestrals per quan finalitzin les classes lectives. L’actuació suposa donar continuïtat al pla director de restauració de l’edifici i ha estat íntegrament finançat per la Generalitat, que és la propietària de l’edifici.

En l’última dècada s’han invertit en la recuperació d’aquest edifici d’una hectàrea de superfície més de dos milions d’euros. Després d’aquesta actuació quedaran per fer també la restauració de les altres tres façanes, que també presenten problemàtiques similars.

tracking